Civilekonomerna

 • Försäkrar lön på upp till 140 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 188-519 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
4.5/5
Krav
4.0/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.3/5
LÄS MER & ANSÖK

Civilekonomernas inkomstförsäkring gör det möjligt att behålla en del av din lön vid eventuell arbetslöshet. Civilekonomernas inkomstförsäkring gör det möjligt att försäkra en relativt hög inkomst under en längre ersättningstid. Det finns dessutom en tilläggsförsäkring som gör det möjligt att utöka ersättningstiden. 

För att teckna inkomstförsäkringen krävs det att du är akademiskt utbildad ekonom (minst 180 hp). För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen måste du även vara med i Akademikernas a-kassa (AEA). Inkomstförsäkringen från Civilekonomerna gäller även för egenföretagare/VD. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Inkomstförsäkringen som Civilekonomerna erbjuder fungerar som ett komplement till a-kassa och skyddar inkomster upp till 80 000 kr/mån. Skulle du bli arbetslös kan du få ersättning på upp till 80% av den lön du haft de senaste 12 månaderna, upp till 80 000 kr/mån. Civilekonomerna erbjuder även en tilläggsförsäkring. Med tilläggsförsäkringen skyddas inkomster på upp till 140 000 kr/mån och under en längre period.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 140 000 kr/mån

Ersättningstid

4.5/5

Inkomstförsäkringen från Civilekonomerna ger skydd i upp till 120 ersättningsdagar. Tecknar du tilläggsförsäkringen förlängs antalet ersättningsdagar med 180 dagar. Totalt erbjuder Civilekonomernas inkomstförsäkring skydd i upp till 300 ersättningsdagar vilket är lika länge som du kan få ersättning från a-kassan. Med ersättningen från a-kassan och inkomstförsäkring från Civilekonomerna är din inkomst fullt skyddad i upp till 300 ersättningsdagar vid arbetslöshet. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskap i fackförbundet Civilekonomerna. För medlemskapet betalar du en medlemsavgift som för alla yrkesverksamma medlemmar är 291 kr/mån. Om du blir arbetslös, jobbar utomlands, är precis klar med studierna eller har låg inkomst (under 25 025 kr/mån) kan du ansöka om en lägre avgift. För att inkomstförsäkringen ska gälla måste du även vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) vilket endast kostar 100 kr/mån. Väljer du att teckna den tilläggsförsäkring som Civilekonomerna erbjuder tillkommer en viss avgift som baseras på din inkomst. 

Inkomstförsäkringen från Civilekonomerna gäller även för dig som är egenföretagare/VD. För att få teckna inkomstförsäkringen krävs det att du uppfyller de krav som fackförbundet har. Dessa motsvarar de krav som de flesta andra inkomstförsäkringar har. Vad som utmärker Civilekonomerna är att du måste vara akademiskt utbildad ekonom. Det innebär att du har studerat minst 180 högskolepoäng varav minst 90 högskolepoäng i ett ekonomiskt ämne. 

 
Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du är akademiskt utbildad ekonom (180 hp)
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du är akademiskt utbildad ekonom (180 hp)

Support

4.5/5

Civilekonomernas support täcker ett stort antal kunskapsområden med sina tre (!) kontaktvägar. Medlemsjouren svarar på frågor som rör lön, avtal och arbetsrättsliga frågor både genom telefon och e-post (främst gällande fackligt medlemskap). Medlemsservice hjälper dig svara på övriga frågor, som frågor om din inkomstförsäkring. Civilekonomerna har även en etikjour. De tre linjerna nås genom en gemensam telefonväxel som håller öppet mellan 08:30-16:30 måndag till torsdag och 08:30-15:45 på fredagar. Växeln har även öppet på sommaren men stänger då 45 minuter tidigare på vardagar och 30 minuter tidigare på fredagar. 

För specifika frågor gällande Civilekonomernas inkomstförsäkring och tilläggsförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/civilekonomerna/raknautersattning/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-55691200 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-55691200
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Civilekonomerna?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Civilekonomerna om du arbetar som något av följande:

 • Account manager
 • Affärsanalytiker
 • Affärsutvecklare
 • Aktiemäklare
 • Analytiker
 • Bankdirektör
 • Banktjänsteman
 • Bokförare
 • Bokhållare
 • Business analyst
 • Business controller
Visa fler yrkesområden

Omdömen om Civilekonomerna

Omdömen (0 st)
Civilekonomerna har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Civilekonomerna
Du måste välja ett betyg

Om Civilekonomerna

Civilekonomerna är Sveriges största fackförbund som främst riktar sig till yrkesverksamma civilekonomer. Som betalande medlem i Civilekonomerna ingår det en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen har en kvalifikationstid på 12 månader. Det innebär att du har rätt till ersättning vid eventuell arbetslöshet när du varit medlem i Civilekonomerna i minst 12 månader. Är man medlem i Civilekonomerna och blir arbetslös är inkomstförsäkringen ett komplement till den ersättning man är berättigad från arbetslöshetskassan. 

Civilekonomernas inkomstförsäkring innebär att den försäkrade, vid ofrivillig arbetslöshet, får en månadsersättning som motsvarar 80 % av medlemmens arbetslöshetskassegrundade lön. Som allra längst är den försäkrade garanterad ersättning i 300 arbetsdagar. Ersättningsbeloppet uppgår till högst 140 000 kronor per månad, och beloppet baseras på den månadslön medlemmen hade före arbetslösheten. För att vara berättigad Civilekonomernas inkomstförsäkring ska man vara ordinarie medlem i fackförbundet samt även medlem i AEA, akademikernas a-kassa.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Civilekonomernas hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

Inkomstförsäkringar
Visa fler inkomstförsäkringar