Elektrikerna inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 9 999 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 100 dagar
 • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
5.0/5
Ersättningstid
3.0/5
Krav
3.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.0/5
LÄS MER & ANSÖK

Elektrikernas inkomstförsäkring är en bra inkomstförsäkring för dig som vill skydda din inkomst vid eventuell arbetslöshet. Fördelen med Elektrikernas är att det inte finns något tak för vilken inkomst som max kan försäkras. Nackdelen är att ersättningstiden är kort och det finns ingen tilläggsförsäkring som kan utöka ersättningsdagarna. 

Arbetar du som egenföretagare eller VD kan även du teckna inkomstförsäkringen från Elektrikerna. Ett krav som Elektrikerna har är att du måste vara medlem i Elektrikernas a-kassa medan många andra inkomstförsäkringar tillåter valfri a-kassa. 

Maximal lön att försäkra

5.0/5

Den inkomstförsäkring som Elektrikernas fackförbund erbjuder skyddar din inkomst utöver den ersättning du får från a-kassan vid arbetslöshet. Elektrikernas inkomtförsäkring har ingen maximal lön att försäkra. När du tecknar inkomstförsäkringen uppger du helt enkelt din nuvarande inkomst och det finns inget tak för hur hög den får vara. Skulle du bli arbetslös kan du få ersättning på upp till 80 % av din försäkrade inkomst. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
Inget tak -

Ersättningstid

3.0/5

Inkomstförsäkringen som Elektrikerna erbjuder skyddar din inkomst i upp till 100 ersättningsdagar. Med ersättning från a-kassa och inkomstförsäkringen är din inkomst därför fullt skyddad i upp till 100 ersättningsdagar. Därefter kan du fortsätta få ersättning från a-kassan i ytterligare 200 ersättningsdagar. Det maximala antalet ersättningsdagar som du kan få fullt skydd från a-kassan och en inkomstförsäkring är 300 ersättningsdagar. Med Elektrikernas inkomstförsäkring är din inkomst skyddad i upp till 1/3 av vad som är möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 dagar -

Krav

3.0/5

Inkomstförsäkringen som Elektrikerna erbjuder ingår i medlemskap i Elektrikernas fackförbund. Det innebär att du betalar en viss avgift för medlemskapet och omfattas då automatiskt av inkomstförsäkringen. Hur mycket medlemskapet kostar varierar beroende på din nuvarande månadslön. Även du som arbetar som egenföretagare/VD har möjlighet att teckna Elektrikernas inkomstförsäkring. 

För att kunna få ersättning från Elektrikernas inkomstförsäkring krävs det att du också är medlem i Elektrikernas a-kassa. En eventuell avgift för a-kassan kan därför tillkomma. Utöver det finns det inga särskilda krav för medlemskap i Elektrikernas bortsett från de krav som finns för de flesta inkomstförsäkringar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du är medlem i Elektrikernas a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

5.0/5

Elektrikerförbundets support har flera olika kontaktvägar. Till att börja med har du som medlem Kontakten att vända dig till, förbundets egna medlemservice. Kontakten nås genom telefon mellan 08:00 och 16:00 måndag-torsdag och 08:00 till 12:00 på fredagar. Kontakten hjälper dig med frågor angående inkomstförsäkring, löner och din anställning. Elektrikerförbundet går även att ni via ett kontaktformulär på hemsidan eller via e-post.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 010-4340500 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 010-4340500
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Elektrikerna?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Elektrikerna om du arbetar som något av följande:

 • Belysningstekniker
 • Distributionselektriker
 • Elektriker
 • Elingenjör
 • Elinstallatör
 • Elkonstruktör
 • Elkraftsingenjör
 • Elmontör
 • Eltekniker
 • Energicontroller
 • Energiexpert
Visa fler yrken

Omdömen om Elektrikerna

Omdömen (0 st)
Elektrikerna har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Elektrikerna
Du måste välja ett betyg

Om Elektrikerna

Yrkesförbundet Elektrikerna är ett fackligt förbund som organiserar personer som är verksamma inom områden som elinstallation, radio-, tv- och servicegrenen eller privata kraftverk. SEF, Svenska Elektrikerförbundet, är det officiella namnet på fackförbundet och organisationen har cirka 25 000 medlemmar. SEF arbetar för att bevara rättvisa löner och arbetstider och som medlem omfattas man även av en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen täcker alla medlemmar i Svenska Elektrikerförbundet och Elektrikernas a-kassa. 

För att få ersättning via inkomstförsäkringen måste man ha varit medlem i SEF samt Elektrikernas a-kassa i minst 360 dagar. Svenska Elektrikerförbundets inkomstförsäkring baseras på a-kassans regler och ger den ofrivilligt arbetslösa medlemmen upp till 80 % av dennes arbetslöshetskassegrundade lön. Ersättningen från försäkringen betalas ut i max 100 dagar och medlemmen är försäkrad till och med månaden innan han eller hon fyller 65 år. Har man fyllt 64 år och ansöker om inkomstförsäkring nekas man inträde.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Elektrikernas hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se