Finansförbundet inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 120 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 124-306 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
4.5/5
Krav
4.0/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.3/5
LÄS MER & ANSÖK

Finansförbundets inkomstförsäkring är en bra inkomstförsäkring för dig som vill skydda din lön mot arbetslöshet. Finansförbundets inkomstförsäkring täcker relativt höga inkomster och taket kan även höjas med tilläggsförsäkringen som Finansförbundet har. Antalet ersättningsdagar är många, särskilt med tilläggsförsäkringen. 

Finansförbundet har inga särskilda krav för medlemskap bortsett från att du måste vara medlem i en a-kassa för att ta del av ersättningen vilket gäller för i princip alla inkomstförsäkringar. Inkomstförsäkringen kan inte tecknas av egenföretagare/VD. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Med en inkomstförsäkring från Finansförbundet är din inkomst skyddad vid eventuell arbetslöshet. Finansförbundet har en gräns på 60 000 kr/mån som den maximala lön du kan försäkra. Om du tjänar mer än så kan du lägga till en tilläggsförsäkring som då skyddar inkomster på upp till 100 000 kr/mån. Det innebär att du tack vare inkomstförsäkringen kan behålla upp till 80 % av din tidigare lön om du skulle bli arbetslös. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 120 000 kr/mån

Ersättningstid

4.5/5

Inkomstförsäkringen från Finansförbundet ger dig ersättning i upp till 120 dagar. Har du dessutom tecknat tilläggsförsäkringen som Finansförbundet erbjuder får du ytterligare 180 ersättningsdagar och totalt är din inkomst då skyddad i 300 ersättningsdagar. Det motsvarar det maximala antalet dagar du kan få ersättning från a-kassan och därför är din inkomst fullt skyddad så länge som det går med Finansförbundets inkomstförsäkring. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Genom att bli medlem i Finansförbundet omfattas du automatiskt av fackförbundets inkomstförsäkring och den ingår i medlemskapet. Hur mycket du betalar för att vara medlem i Finansförbundet kan variera beroende på din inkomst. Finansförbundet har inga särskilda krav för medlemskap bortsett från att du måste vara med i en a-kassa. En eventuell avgift för a-kassa kan därför tillkomma.

Inkomstförsäkringen från Finansförbundet kan inte tecknas av dig som är egenföretagare/VD. Utöver det motsvarar kraven för medlemskap de krav som de flesta inkomstförsäkringar har. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

4.5/5

Finansförbundets kansli svarar på generella frågor och har öppet 08:30-16:00 måndag till torsdag och till 15:00 på fredagar. För frågor kring löner, arbetsförhållanden och anställningsvillkor kontaktar du den fackliga rådgivningen. Medlemsregistret svarar på frågor rörande din inkomstförsäkring och webbmasters hjälper dig med frågor om utskick och förbundets hemsida. Samtliga kontaktvägar delar öppettider med kansliet. Du kan även vända dig till någon av förbundets förtroendevalda som finns utspridda över landet. Dessa kontaktuppgifter hittar du på förbundets hemsida.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-6140300 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-6140300
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Finansförbundet?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Finansförbundet om du arbetar som något av följande:

 • Affärsanalytiker
 • Aktiemäklare
 • Aktuarie
 • Analytiker
 • Bankdirektör
 • Banktjänsteman
 • Bokförare
 • Bokhållare
 • Business analyst
 • Business controller
 • Börsmäklare
Visa fler yrken

Omdömen om Finansförbundet

Omdömen (0 st)
Finansförbundet har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Finansförbundet
Du måste välja ett betyg

Om Finansförbundet

Finansförbundet är ett fackligt förbund som organiserar personer som är yrkesverksamma inom bank och finans. Fackförbundet är det största i Sverige inom finansbranschen och välkomnar alla som är aktiva i branschen oavsett utbildning och befattning. Som betalande medlem i Finansförbundet täcks man automatiskt av en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen garanterar ersättning för betalande medlemmar som även är med i en a-kassa. Den totala ersättningen vid ofrivillig arbetslöshet ger försäkrade medlemmar ett månadsbelopp som uppgår till cirka 80 % av medlemmens senaste nettolön. 

Finansförbundets inkomstförsäkring tillhandahålls av försäkringsbolaget Bliwa. Medlemmar i fackförbundet erbjuds teckna en tilläggsförsäkring som innebär en försäkring av inkomster upp till 100 000 kronor. Inkomstförsäkringen ger ersättning i maximalt 300 dagar. Inkomstförsäkring med tilläggsförsäkring ger ett optimalt ekonomiskt skydd vid en eventuell arbetslöshet. Försäkringen ger en trygghet som är skön att ha utifall tiderna blir osäkra i branschen och jobben svårare att behålla.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Finansförbundets hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se