FTF inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 60-280 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
4.0/5
Krav
4.5/5
Support
3.0/5
Totalbetyg
3.9/5
LÄS MER & ANSÖK

FTFs inkomstförsäkring gör det möjligt att behålla en del av din lön vid eventuell arbetslöshet. Inkomstförsäkringen har ett högt tak för maximal lön att försäkra och ersättning ges under en relativt lång tid. Det går att utöka ersättningstiden med FTFs tilläggsförsäkring och på så sätt ges full ersättning under längsta möjliga tid. 

FTF har inga särskilda krav på medlemskap utöver de krav som de flesta inkomstförstärkningar har. De har heller inga krav på vilken a-kassa du måste vara medlem i för att få ersättning, vilken a-kassa är alltså valfritt. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

FTFs inkomstförsäkring gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. FTF erbjuder även en tilläggsförsäkring som också gäller för inkomster på upp till 80 000 kr/mån men ger dig ersättning i fler ersättningsdagar. Inkomstförsäkringen är ett komplement till den ersättning du får från a-kassan och gör att du kan behålla 80 % av din tidigare lön vid eventuell arbetslöshet. 

 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 kr/mån 80 000 kr/mån

Ersättningstid

4.0/5

Den inkomstförsäkring som du automatiskt omfattas av vid medlemskap i FTF ger dig ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Om du känner behov av ytterligare skydd kan du teckna FTF:s tilläggsförsäkring. Med tilläggsförsäkringen får du ytterligare 180 ersättningsdagar vilket gör att du totalt får ersättning i 300 ersättningsdagar. Det motsvarar det maximala antalet ersättningsdagar du kan få från a-kassan och innebär därför att du har fullt skydd med en inkomstförsäkring från FTF.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.5/5

För att omfattas av FTF:s inkomstförsäkring behöver du enbart bli medlem i fackförbundet FTF. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och din månadsavgift till fackförbundet baseras på din nuvarande lön. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i en a-kassa. FTF har inget krav på någon särskild a-kassa utan du kan gå med i vilken du vill. 

För att kunna bli medlem i FTF krävs det att du uppfyller vissa krav. Dessa krav motsvarar de standardkrav som nästan alla inkomstförsäkringar har. Inkomstförsäkringen från FTF gäller dock inte för dig som är egenföretagre/VD. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

3.0/5

Har du frågor angående din arbetssituation, lön eller annat som rör din anställning så kan du kontakta FTF:s arbetsrättsliga rådgivning på vardagar mellan 12:00 och 15:30. För frågor om din inkomstförsäkring kontaktar du medlemsregistret med samma öppettider. Du kan även nå förbundet genom det kontaktformulär som finns på deras hemsida eller genom att besöka deras kansli i Stockholm. FTF finns även på sociala medier som Facebook och Instagram.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-7911700 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-7911700
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från FTF?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från FTF om du arbetar som något av följande:

 • Affärsanalytiker
 • Aktiemäklare
 • Aktuarie
 • Analytiker
 • Bankdirektör
 • Banktjänsteman
 • Bokförare
 • Bokhållare
 • Business analyst
 • Business controller
 • Börsmäklare
Visa fler yrken

Omdömen om FTF

Omdömen (0 st)
FTF har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om FTF
Du måste välja ett betyg

Om FTF

Det största fackförbundet inom försäkringsbranschen heter FTF, facket för försäkring och finans. Medlemmar i denna organisation är verksamma på försäkringsbolag, banker och försäkringsförmedlare. Precis som de flesta andra fackförbund erbjuder FTF sina medlemmar en inkomstförsäkring. En inkomstförsäkring innebär att den försäkrade får ut mer i ersättning än det grundläggande beloppet man är garanterad från sin a-kassa. Skulle man bli arbetslös behöver man inte oroa sig om man har tecknat en inkomstförsäkring. 

FTF:s inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften och kompletterar a-kassans ersättning, som är cirka 14 500 kronor efter skatt, med upp till 80 % av den lön medlemmen hade före den ofrivilliga arbetslösheten. Alla medlemmar täcks av inkomstförsäkringen och kostnaden för försäkringen är inkluderad i medlemsavgiften. Vill man ha en försäkring som gäller för en lön som är högre än 80 000 kronor och gäller i mer än 120 dagar kan man teckna en tilläggsförsäkring för 45 kr/mån.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till FTFs hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se