Fysioterapeuterna inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 110 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 290 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
4.5/5
Krav
4.0/5
Support
4.0/5
Totalbetyg
4.1/5
LÄS MER & ANSÖK

Fysioterapeuternas inkomstförsäkring gör att du kan skydda din lön mot arbetslöshet. Inkomstförsäkringen har ett relativt högt tak för vilka löner som går att försäkra och detta kan dessutom utökas med Fysioterapeuternas tilläggsförsäkring. Ersättningen ges under hyfsat lång ersättningstid men även detta kan utökas till längsta möjliga ersättningstid med tilläggsförsäkringen. 

För att bli medlem i Fysioterapeuterna krävs det att du är legitimerad fysioterapeut. Du måste även vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) för att få rätt till ersättning. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Inkomstförsäkringen från Fysioterapeuterna ger dig möjlighet att försäkra inkomster på upp till 50 000 kr/mån. Fysioterapeuterna erbjuder även en tilläggsförsäkring som skyddar inkomster på upp till 80 000 kr/mån och ger dig ersättning under en längre tid. Inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till den ersättning du får från a-kassa vid eventuell arbetslöshet. Med ersättningen från a-kassa och inkomstförsäkringen kan du vid arbetslöshet behålla upp till 80 % av den lön du försäkrat. 

 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
50 000 kr/mån 110 000 kr/mån

Ersättningstid

4.5/5

Inkomstförsäkringen som du automatiskt omfattas av vid medlemskap i Fysioterapeuterna är en grundförsäkring som skyddar din inkomst i upp till 120 ersättningsdagar. Vill du ha ytterligare skydd kan du välja att teckna den tilläggsförsäkring som Fysioterapeuterna erbjuder. Med tilläggsförsäkringen får du ytterligare 180 dagar och din inkomst är därmed skyddad i upp till 300 ersättningsdagar. Det är även det maximala antalet ersättningsdagar du kan få från a-kassan och därför har med Fysioterapeuterna fullt skydd under längsta möjliga tid. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

För att omfattas av Fysioterapeuternas inkomstförsäkring krävs det att du blir medlem i Fysioterapeuterna. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet vilket du betalar en medlemsavgift för. Väljer du att teckna den tilläggsförsäkring som erbjuds tillkommer en avgift för tilläggsförsäkringen som baseras på din inkomst. Fysioterapeuternas inkomstförsäkring gäller även för dig som är egenföretagare/VD. 

För att kunna ta del av Fysioterapeuternas inkomstförsäkring krävs det att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Du måste även uppfylla de generella kraven för medlemskap i en inkomstförsäkring. Vad som särskiljer Fysioterapeuterna från andra inkomstförsäkringar är att du måste vara legitimerad fysioterapeut för att få bli medlem. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du är legitimerad fysioterapeut
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du är legitimerad fysioterapeut

Support

4.0/5

För generella frågor om din inkomstförsäkring eller om Fysioterapeuterna finns förbundets kansli att nå via telefon. Det är även möjligt att kontakta Fysioterapeuterna genom e-post. All information om möjlighet att kontakta Fysioterapeuterna hittar du på förbundets hemsida. Fysioterapeuterna har även en Facebook sida där de delar information och nyheter gällande förbundet. 

För specifika frågor gällande Fysioterapeuternas inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/fysioterapeuterna/inkomstforsakringen/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-56706100
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-56706100
Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Fysioterapeuterna?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Fysioterapeuterna om du arbetar som något av följande:

 • Ergonom
 • Fysioterapeut
 • Sjukgymnast
Visa fler yrken

Omdömen om Fysioterapeuterna

Omdömen (0 st)
Fysioterapeuterna har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Fysioterapeuterna
Du måste välja ett betyg

Om Fysioterapeuterna

Fysioterapeuterna (tidigare Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund) är en facklig, partipolitiskt obunden organisations som är till för yrkesverksamma fysioterapeuter. Fackförbundet har cirka 12 000 medlemmar och för att ingå medlemskap krävs godkänd grundexamen och legitimation från Socialstyrelsen. Fysioterapeuterna erbjuder sina medlemmar en inkomstförsäkring som automatiskt ingår i den ordinarie medlemsavgiften om man även är medlem i a-kassan AEA, akademikernas erkända arbetslöshetskassa.

Försäkringen plus den lagstadgade ersättningsbeloppet från a-kassan kan ge medlemmen upp till 80 % av sin a-kassegrundade inkomst i ersättning vid ofrivillig arbetslöshet. Maximalt försäkrat lönebelopp är 50 000 kronor. Inkomstförsäkringen garanterar månadsersättning i maximalt 120 dagar. Ska man få sin ersättning måste man varit medlem i Fysioterapeuterna i ett år innan perioden av arbetslöshet, denna tid kallas för kvalificeringstid. Fysioterapeuterna erbjuder även medlemmar att teckna tilläggsförsäkringar som ger den försäkrade 180 dagars extra ersättning samt försäkrar lön upp till 80 000 kronor.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Fysioterapeuternas hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se