Handels inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 130-559 kr/mån
Maximal lön att försäkra
3.0/5
Ersättningstid
3.0/5
Krav
4.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
3.8/5
LÄS MER & ANSÖK

Handels inkomstförsäkring gör det möjligt att behålla en del av lönen vid arbetslöshet. Handels inkomstförsäkring har ett relativt lågt tak för maximal lön att försäkra. Även ersättningstiden är förhållandevis kort och Handels har dessvärre ingen tilläggsförsäkring som gör det möjligt att utöka skyddet. 

För att bli medlem i Handels inkomstförsäkring krävs det inget särskilt men för att kunna få ersättning måste du även vara medlem i Handels a-kassa. Detta skiljer Handels från många andra inkomstförsäkringar som tillåter valfri a-kassa. 

Maximal lön att försäkra

3.0/5

Handels inkomstförsäkring kan du ta del av genom att bli medlem i Handels fackförbund. Inkomstförsäkringen gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 35 000 kr/mån. Ersättningen fungerar som ett komplement till a-kassan och tillsammans ersätter a-kassan och inkomstförsäkringen upp till 80 % av din tidigare lön. Tjänar du mer än den lön som maximalt går att försäkra kan du fortfarande teckna inkomstförsäkringen men du kan inte försäkra mer än 35 000 kr/mån av din lön. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
Inget tak 80 000 kr/mån

Ersättningstid

3.0/5

Inkomstförsäkringen från Handels gör att du kan få ersättning i upp till 100 ersättningsdagar vid arbetslöshet. A-kassan ger generellt ersättning i upp till 300 ersättningsdagar och därför kommer du tack vare Handels inkomstförsäkring få full ersättning under de första 100 ersättningsdagar och därefter får du enbart från a-kassan de resterande 200 dagar. Den maximala period som det går att få full ersättning från både a-kassa och en inkomstförsäkring är 300 ersättningsdagar. Handels inkomstförsäkring täcker alltså 1/3 av vad som är fullt möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkringen från Handels ingår när du blir medlem i Handels fackförbund. För medlemskapet i fackförbundet betalar du en avgift som baseras på din nuvarande månadslön. Handels inkomstförsäkring gäller inte för egenföretagare/VD utan enbart för anställda. 

För att kunna få ersättning från Handels inkomstförsäkring krävs det att du är medlem i Handels a-kassa. Det tillkommer därför en eventuell avgift för a-kassan om du vill kunna få ersättning från inkomstförsäkringen. Utöver kravet angående a-kassa har Handels inga särskilda krav på medlemskap bortsett från de krav de flesta inkomstförsäkringar har. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du är medlem i Handels a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

5.0/5

Handels kontaktar du via telefon (öppet vardagar 08:00-18:00) eller via ett kontaktformulär du hittar på förbundets hemsida. Handels hjälper dig att svara på frågor som gäller din inkomstförsäkring, din arbetssituation, lön och andra frågor kring din anställning. Du kan även få hjälp med att nå och förstå dina personliga sidor du hittar om du loggar in på Handels hemsida. Telefonväxelns öppettider kan variera under sommaren och storhelger.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 0771-666444 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 0771-666444
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Handels?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Handels om du arbetar som något av följande:

 • Bokhandlare
 • Butiksbiträde
 • Butikschef
 • Butikskommunikatör
 • Butikssäljare
 • Centrumledare
 • Chefsdekoratör
 • Dekoratör
 • Demonstratör
 • Expeditör
 • Fiskare
Visa fler yrken

Omdömen om Handels

Omdömen (0 st)
Handels har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Handels
Du måste välja ett betyg

Om Handels

Handels bildades 1906 och är Sveriges tredje största LO-förbund. Organisationen har cirka 150 000 medlemmar som är verksamma i en rad olika branscher inom detaljhandeln. Handels organiserar allt från optiker, lagerarbetare och kontorister till urmakare, florister och frisörer. Handels inkomstförsäkring omfattar alla medlemmar som har en månadslön som överstiger 19 000 kronor och är medlemmar i förbundets a-kassa. 

Arbetslöshetskassans inkomsttak ligger på 25 025 kronor före skatt men tack vare Handels inkomstförsäkring höjs taket till 35 000 kronor i månaden. För att vara berättigad högre ersättning vid en eventuell arbetslöshet måste man varit medlem i Handels i minst 360 dagar. Byter man fackförbund från ett annat till Handels har man rätt att tillgodoräkna sig den redan förflutna medlemstiden. Är man medlem I Handels och tjänar mer än 19 000 kronor i månaden, regleras medlemsavgiften automatiskt och kostnaden för inkomstförsäkringen plussas på den ordinarie avgiften.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Handelss hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se