Jobbgarant inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 100 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 264 dagar
 • Kostar endast kr/mån
Maximal lön att försäkra
5.0/5
Ersättningstid
4.5/5
Krav
4.5/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.6/5
LÄS MER & ANSÖK

Jobbgarants inkomstförsäkring är en privat inkomstförsäkring vilket passar dig som inte är eller vill bli medlem i ett fackförbund. Jobbgarant har ett generöst tak för vilka inkomster som går att försäkra, men kvalifikationstiden kan skilja sig beroende på inkomst. Du kan själv välja en maximal ersättningstid på 66, 132 eller 264 dagar och på så sätt påverka din månadskostnad.

Jobbgarant har inga särskilda krav på vem som får teckna inkomstförsäkringen så vem som helst kan teckna oavsett yrkesområde. De har även en lite lägre åldersgräns för att få teckna inkomstförsäkringen jämfört med andra bolag. 

Maximal lön att försäkra

5.0/5

Med inkomstförsäkring från Jobbgarant kan du försäkra inkomster på upp till 100 000 kr/mån. Taket är väldigt generöst jämfört med många andra inkomstförsäkringar. Kvalifikationstiden är dock lite olika beroende på vilken lön du har försäkrat.

Kvalifikationstiden är den tid du måste ha varit aktiv medlem innan du har rätt till ersättning. Vid en försäkrad månadslön på upp till 80 000 kr/mån gäller 12 månaders kvalifikationstid, och vid försäkrad månadslön som överstiger 80 000 kr/mån gäller 18 månaders kvalifikationstid . Det kan vara värt att ha i åtanke om du tecknar en inkomstförsäkring hos Jobbgarant.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 000 kr/mån -

Ersättningstid

4.5/5

Jobbgarant erbjuder 3 olika inkomstförsäkringar med olika ersättningstid, till skillnad från många andra inkomstförsäkringar som erbjuder en grundförsäkring med ett antal ersättningsdagar och en tilläggsförsäkring som gör det möjligt att få ytterligare ersättningsdagar. De inkomstförsäkringar som Jobbgarant erbjuder är SMALL som ger ersättning i upp till 66 arbetsdagar, MEDIUM som ger ersättning i upp till 132 ersättningsdagar och LARGE som ger ersättning i upp till 264 ersättningsdagar.

De flesta a-kassor har en maximal ersättningstid på upp till 300 ersättningsdagar, vilket även är vad de inkomstförsäkringar med längst ersättningstid erbjuder. Med Jobbgarants inkomstförsäkring kan du som längst få full ersättning i upp till 264 ersättningsdagar och därefter får du bara ersättning från a-kassan de resterande dagarna av a-kassans ersättningstid. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
264 dagar -

Krav

4.5/5

Inkomstförsäkringen från Jobbgarant kostar olika mycket beroende på din nuvarande inkomst, vilken a-kassa du är medlem i och hur lång ersättningstid du önskar. Väljer du att teckna någon av de inkomstförsäkringar från Jobbgarant som erbjuder längre ersättningstid får du även ta del av flera andra förmåner så som juristhjälp, jobbgaranti och karriärshjälp.

För att kunna få ersättning från Jobbgarants inkomstförsäkring krävs det även att du är medlem i en a-kassa. Jobbgarant har inga krav på vilken a-kassa du bör vara medlem i, men din månadsavgift för inkomstförsäkringen kan variera beroende på vilken a-kassa du har. 

Utöver kravet om a-kassa har Jobbgarant liknande krav som de flesta andra inkomstförsäkringar. Åldersgränsen för att kunna teckna inkomstförsäkringen är 60 år vilket är något lägre åldersgräns än vad de flesta andra inkomstförsäkringar har. Inkomstförsäkringen från Jobbgarant gäller även för egenföretagare och VD:ar, och även för delägare i fåmansaktiebolag med tillsvidareanställning. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 60 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 60 år
 • Du är medlem i en a-kassa

Support

4.5/5

JobbGarant finns att nå via telefon, e-post och på deras kontor på Taptogatan i Stockholm. Via telefon kan du ställa frågor om din inkomstförsäkring och vad som händer om du har blivit eller riskerar att bli arbetslös. JobbGarants telefonväxel har öppet mellan 10.00 och 12.00 samt 14.00 och 16.00 på vardagar.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 010-3303080
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 010-3303080
Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Jobbgarant?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Jobbgarant om du arbetar som något av följande:

 • 3D-artist
 • A-kassehandläggare
 • Account manager
 • Adjunkt
 • Administrativ chef
 • Administratör
 • Advokat
 • Advokatsekreterare
 • Affärsanalytiker
 • Affärsjurist
 • Affärsutvecklare
Visa fler yrkesområden

Omdömen om Jobbgarant

Omdömen (1 st)
Dåligt att de inte har 300 dagar som a-kassan.
av Daniel
Skriv omdöme om Jobbgarant
Du måste välja ett betyg

Om Jobbgarant

Jobbgarant är en försäkringsförmedlare som erbjuder inkomstförsäkringar som ger trygghet för enskilda individer och grupper vid eventuell arbetslöshet. Jobbgarants koncept omfattar förutom inkomstförsäkring även juristhjälp, karriärhjälp och jobbgaranti.

Jobbgarant erbjuder två olika typer av inkomstförsäkringar till personer som har varit medlemmar minst 360 dagar i en svensk a-kassa. I inkomstförsäkringen som benämns som Medium ges den försäkrade ersättning i 132 arbetsdagar, ett halvår. Tecknar man inkomstförsäkringen Large är man försäkrad i 264 arbetsdagar, ett år.

Det lönebelopp man kan försäkra är maximalt 100 000 kronor oavsett vilken av de två typerna av inkomstförsäkring man väljer att teckna. Oavsett inom vilken bransch man arbetar kan man teckna inkomstförsäkring genom Jobbgarant. Skulle man råka ut för en tvist på arbetet i någon form kan man genom Jobbgarant få juristhjälp.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Jobbgarants hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

Inkomstförsäkringar
Visa fler inkomstförsäkringar