Jusek inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 38-380 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
5.0/5
Krav
3.5/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.4/5
LÄS MER & ANSÖK

Juseks inkomstförsäkring kan innebära stor ekonomisk trygghet vid arbetslöshet. Den maximala lön som går att försäkra är förhållandevis hög och därför kan de flesta få full ersättning från Jusek. Ersättning ges under ganska lång tid och ersättningstiden går även att förlängas om så önskas.

För att bli medlem i Jusek krävs att du har läst minst 180 högskolepoäng. För att få rätt till själva ersättningen krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA), något som skiljer Jusek från många andra inkomstförsäkringar. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Med Juseks inkomstförsäkring kan du skydda din inkomst och få ersättning vid eventuell arbetslöshet. Ersättningen baseras på din tidigare lön och du kan försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. Vid eventuell arbetslöshet får du ersättning på upp till 80 % av den lön du försäkrat. Jusek har även en tilläggsförsäkring som är valfri att teckna. Tilläggsförsäkringen skyddar också inkomster på upp till 80 000 kr/mån men under en längre period. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 80 000 kr/mån

Ersättningstid

5.0/5

Inkomstförsäkringen från Jusek gör att du kan få ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Genom att även teckna tilläggsförsäkringen uttökas skyddet med ytterligare 180 ersättningsdagar. Du får då ersättning i upp till 300 ersättningsdagar vilket är den normala ersättningsperioden för a-kassa med. Eftersom inkomstförsäkringen kompletterar ersättningen från a-kassan har du då fullt skydd så länge som möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

3.5/5

Inkomstförsäkringen från Jusek ingår när du blir medlem i Juseks fackförbund. Du betalar en månadspremie för medlemskapet i fackförbundet som baseras på din nuvarande lön. För att kunna få ersättning från Juseks inkomstförsäkring krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Inkomstförsäkringen gäller även för dig som är egenföretagare/VD. 

För att få gå med i Jusek krävs det att du uppfyller de generella kraven som de flesta inkomstförsäkringar har och även Juseks speciella medlemskrav att du måste ha minst 180 högskolepoäng. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har minst 180 hp
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har minst 180 hp

Support

5.0/5

Jusek kan du nå via telefon, e-post eller genom det frågeformulär du hittar på deras hemsida. Telefonsupporten har öppet vanliga kontorstider (något kortare under sommaren och storhelgen). E-post rekommenderas vid enklare frågor, alternativt kan du besöka något av Juseks många kontor.

För specifika frågor gällande Juseks inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/jusek/inkomstforsakringen/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-6652900 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-6652900
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Jusek?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Jusek om du arbetar som något av följande:

 • A-kassehandläggare
 • Advokat
 • Advokatsekreterare
 • Affärsanalytiker
 • Affärsjurist
 • Aktiemäklare
 • Aktuarie
 • Analytiker
 • Antagningshandläggare
 • Applikationsutvecklare
 • Arbetsförmedlare
Visa fler yrken

Omdömen om Jusek

Omdömen (0 st)
Jusek har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Jusek
Du måste välja ett betyg

Om Jusek

Jusek är ett fackförbund som organiserar akademiker som är kommunikatörer, samhällsvetare, ekonomer, jurister, systemvetare och personalvetare. Oavsett om man är student eller chef är man välkommen att bli medlem i Jusek. Förbundet erbjuder karriärstöd, lönestatistik, rådgivning och inkomstförsäkring. Inkomstförsäkring ger organisationens medlemmar större trygghet vid eventuell arbetslöshet. Är man yrkesverksam ingår inkomstförsäkringen i medlemsavgiften och det enda man måste tänka på är att även vara medlem i AEA, akademikernas erkända arbetslöshetskassa. 

Många medlemmar i Jusek har en inkomst som överstiger a-kassans tak, 20 020 kronor. Inkomstförsäkringen är en försäkring som gör att den försäkrade kan få ut ett belopp som motsvarar 80 % av dennes tidigare intjänande månadslön. Under ett halvår, eller 120 dagar, kan en medlem maximalt få ersättning från Juseks inkomstförsäkring. Med en tilläggsförsäkring kan man som medlem få ersättning i upp till 300 dagar. Utan inkomstförsäkring riskerar man att förlora en riktigt stor del av sin inkomst ifall man skulle bli arbetslös.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Juseks hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se