Kyrkans Akademikerförbund inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 9 999 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 200 dagar
 • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
5.0/5
Ersättningstid
4.0/5
Krav
3.5/5
Support
4.0/5
Totalbetyg
4.1/5
LÄS MER & ANSÖK

Kyrkans Akademikerförbunds inkomstförsäkring gör att du kan behålla en del av din lön vid eventuell arbetslöshet. Det finns inget tak för vilka inkomster som går att försäkra vilket gör att alla inkomster omfattas. Ersättningstiden från grundförsäkringen är relativt lång men det finns ingen tilläggsförsäkring som kan förlänga ersättningstiden. 

För att kunna gå med i Kyrkans Akademikerförbunds inkomstförsäkring krävs det att du är anställd i Svenska Kyrkan. Du måste även uppfylla de krav som finns för de flesta inkomstförsäkringar, så som att vara medlem i en a-kassa. 

Maximal lön att försäkra

5.0/5

Med en inkomstförsäkring från Kyrkans Akademikerförbund kan du försäkra din inkomst oavsett hur mycket du tjänar. Kyrkans Akademikerförbund har ingen maximal lön att försäkra vilket innebär att inkomstförsäkringen skyddar upp till 80 % av din tidigare lön oavsett inkomst. Inkomstförsäkringen från Kyrkans Akademikerförbund fungerar som ett komplement till a-kassans ersättning. Att behålla 80 % av din tidigare lön vid arbetslöshet är för de som tjänar mer än 25 025 kr/mån enbart möjligt genom en inkomstförsäkring. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
Inget tak -

Ersättningstid

4.0/5

Inkomstförsäkringen från Kyrkans Akademikerförbund ger ersättning i upp till 200 ersättningsdagar. Kyrkans Akademikerförbund erbjuder ingen tilläggsförsäkring men normalt är a-kassans ersättningsperiod 300 ersättningsdagar. Det innebär att du får fullt skydd under de 200 första ersättningsdagarna vid arbetslöshet. Därefter får du enbart ersättning från a-kassan. Antalet ersättningsdagar med Kyrkans Akademikerförbunds inkomstförsäkring är alltså 2/3 av vad som är fullt möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
200 dagar -

Krav

3.5/5

Att teckna inkomstförsäkringen från Kyrkans Akademikerförbund kostar inget utan den ingår när du blir medlem i Kyrkans Akademikerförbund. Hur stor avgiften är för medlemskap i fackförbundet varierar beroende på din nuvarande inkomst. För att kunna ta den av inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Eventuell avgift för a-kassan kan därför tillkomma. 

För att kunna bli medlem i Kyrkans Akademikerförbund krävs det att du uppfyller de standardkrav för medlemskap som gäller de flesta inkomstförsäkringar. Vad som utmärker Kyrkans Akademikerförbund är att de endast organiserar anställda i Svenska kyrkan. Det innebär alltså att du kan inte vara egenföretagare/VD utan du måste vara anställd i Svenska kyrkan. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
 • Du är anställd i Svenska Kyrkan
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

4.0/5

Kyrkans Akademikerförbund svara på frågor om din inkomstförsäkring, anställningsvillkor, löner och annat arbetsrelaterat via e-post, telefon eller brev. Du kan även besöka förbundets kontor i Stockholm eller få kontakt med anställda på kansliet genom kontaktuppgifter på hemsidan.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-4418560
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-4418560
Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Kyrkans Akademikerförbund?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Kyrkans Akademikerförbund om du arbetar som något av följande:

 • Diakon
 • Diakoniassistent
 • Diakonissa
 • Församlingsassistent
 • Församlingsföreståndare
 • Församlingspedagog
 • Kantor
 • Komminister
 • Kyrkoherde
 • Organist
 • Präst
Visa fler yrken

Omdömen om Kyrkans Akademikerförbund

Omdömen (0 st)
Kyrkans Akademikerförbund har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Kyrkans Akademikerförbund
Du måste välja ett betyg

Om Kyrkans Akademikerförbund

Fackförbundet Kyrkans Akademikerförbund vänder sig till akademiker, präster, pedagoger och diakoner som är anställda inom Svenska Kyrkan. Ungefär 5000 personer är medlemmar i fackförbundet. Via försäkringsbolaget Bliwa ges medlemmar i Kyrkans Akademikerförbund inkomstförsäkring. Försäkringen är en obligatorisk del av medlemskapet i facket och premien betalas av förbundet. Inkomstförsäkringen tryggar medlemmarnas inkomster vid en tillfällig arbetslöshet och ger dem en ersättning som uppgår till cirka 80 % av den tidigare nettolönen. I maximalt 200 dagar får den försäkrade ersättning och det finns inget tak för hur hög lön som kan försäkras. 

Tack vare inkomstförsäkringen är medlemmarna i Kyrkans Akademikerförbund tryggade ekonomiskt om deras inkomst överstiger 25 025 kronor som utgör taket i den lagstadgade arbetslöshetsförsäkringen. Medlemmarna omfattas även av ett kollektivavtal där semester, pension och föräldraledighet regleras. Förutom inkomstförsäkring erbjuds medlemmarna även andra förmåner som hemförsäkring, fördelaktiga bolån, lönestatistik, medlemstidning, rådgivning vid lönesamtal samt juridiskt stöd.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Kyrkans Akademikerförbunds hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se