Lärarförbundet inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 60 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 200 dagar
 • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
3.5/5
Ersättningstid
4.0/5
Krav
4.5/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.1/5
LÄS MER & ANSÖK

Lärarförbundets inkomstförsäkring gör att du kan känna dig trygg vid eventuell arbetslöshet. Inkomstförsäkringen täcker relativt höga inkomster och ersättningstiden är även den hyfsat lång. Lärarförbundet erbjuder dock ingen tilläggsförsäkring och därför kan varken taket för maximal lön att försäkra eller ersättningstiden utökas. 

För att bli medlem i Lärarförbundets inkomstförsäkring krävs det att du uppfyller de krav som de flesta andra inkomstförsäkringar också har. Lärarförbundets inkomstförsäkring gäller inte för egenföretagare/VD.

Maximal lön att försäkra

3.5/5

Med en inkomstförsäkring från Lärarförbundet kan du känna dig trygg vid eventuell arbetslöshet. Med Lärarförbundets inkomstförsäkring kan du försäkra inkomster upp till 60 000 kr/mån. Inkomstförsäkringen ska ses som ett komplement till a-kassan då den täcker skillnaden för det a-kassan inte når upp till. Lärarförbundet erbjuder i dagsläget ingen tilläggsförsäkring och därför är inkomster på 60 000 kr/mån den maximala lön som går att försäkra. Vid eventuell arbetslöshet kan du med Lärarförbundets inkomstförsäkring få ersättning på upp till 80 % av din tidigare lön. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
60 000 kr/mån -

Ersättningstid

4.0/5

Lärarförbundets inkomstförsäkring gör det möjligt att få ersättning i upp till 200 ersättningsdagar. Eftersom inkomstförsäkringen kompletterar a-kassan får du ersättning från både a-kassan och inkomstförsäkringen i upp till 200 ersättningsdagar och därefter ges normalt ersättning från enbart a-kassan i 100 ersättningsdagar till. Den maximala ersättningsperiod med full ersättning är alltså 300 ersättningsdagar varav Lärarförbundets inkomstförsäkring ger ersättning i ca 2/3 ersättningsdagar av vad som är möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
200 dagar -

Krav

4.5/5

Inkomstförsäkringen som erbjuds av Lärarförbundet ingår i medlemskap i själva fackförbundet. För medlemskap i Lärarförbundet tas en viss månadsavgift som ofta baseras på din nuvarande lön. För att kunna få ut ersättning från Lärarförbundets inkomstförsäkring krävs det även att du är medlem i en a-kassa. Därför kan även en eventuell avgift till a-kassan tillkomma. 

Lärarförbundet har inga särskilda krav för medlemskap förutom att du inte får arbeta som egenföretagare/VD vilket ändå inte är så vanligt inom yrkesområdet. Utöver det ska du enbart uppfylla de krav som finns för anställda vilket är samma krav som de flesta andra fackförbund tillämpar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

4.5/5

Har du frågor så finns Lärarförbundets supportavdelning att nå på vardagar mellan 08:00 och 17:00. Du som innehavare av lärarförbundets inkomstförsäkring kan även kontakta förbundet via e-post eller genom det kontaktformulär du hittar på Lärarförbundets hemsida. På hemsidan hittar du även andra kontaktuppgifter, exempelvis till fackförbundets lokala avdelning.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 0770-330303 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 0770-330303
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Lärarförbundet?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Lärarförbundet om du arbetar som något av följande:

 • Adjunkt
 • Ateljerista
 • Bildlärare
 • Bildpedagog
 • Biträdande rektor
 • Danslärare
 • Danspedagog
 • Docent
 • Doktorand
 • Dramapedagog
 • Folkhögskolelärare
Visa fler yrkesområden

Omdömen om Lärarförbundet

Omdömen (0 st)
Lärarförbundet har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Lärarförbundet
Du måste välja ett betyg

Om Lärarförbundet

Sveriges största fackförbund för lärare heter Lärarförbundet, de organiserar cirka 230 000 lärare runt om i landet. Förbundet är politiskt obundet och en så kallad Fair Union vilket innebär att man strävar efter att värna om miljön samt mänskliga rättigheter så mycket som möjligt. Fackligt och juridiskt stöd, rabatter, kurser, medlemslån och försäkringar är några förmåner som ingår i medlemskapet. Precis som de flesta fackförbund är organisationens medlemmar inkomstförsäkrade.

Inkomstförsäkringens ingår i medlemsavgiften och ger ekonomisk trygghet till den som är med i förbundet. Försäkringen uppgift och funktion är att täcka glappet mellan a-kassans ersättningstak och medlemmens verkliga månadslön. För att omfattas av Lärarförbundets inkomstförsäkring måste man ha varit medlem i förbundet samt en godkänd svensk a-kassa i minst 360 dagar i sträck. Vid eventuell ofrivillig arbetslöshet får man upp till 80 % i månatlig ersättning av sin tidigare lön i maximalt 200 dagar.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Lärarförbundets hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

Inkomstförsäkringar
Visa fler inkomstförsäkringar