Ledarna inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 120 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 250 dagar
 • Kostar endast 306-382 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.5/5
Ersättningstid
4.2/5
Krav
4.5/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.4/5
LÄS MER & ANSÖK

Ledarnas inkomstförsäkring kan innebära stor trygghet om du skulle bli arbetslös. Taket för vilka inkomster som går att försäkra är relativt högt, 80 000 kr, och kan även utökas med tilläggsförsäkringen. Ersättningstiden är i paritet med många andra men med tilläggsförsäkringen kan även antalet ersättningsdagar förlängas. 

Något som skiljer Ledarnas inkomstförsäkring från i princip alla andra är att du inte måste vara medlem i en a-kassa för att få rätt till ersättning. Din ersättning kan däremot bli lägre om du inte är medlem i en a-kassa men det är inte ett krav för medlemskap. 

Maximal lön att försäkra

4.5/5

Ledarnas inkomstförsäkring är en inkomstförsäkring som passar dig som är chef. Inkomstförsäkringen från Ledarna gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. Tjänar du mer än så går det att teckna tilläggsförsäkringen som Ledarna erbjuder. Ledarnas tilläggsförsäkring skyddar inkomster på upp till 120 000 kr/mån. Det är ett generöst tak för maximal lön att försäkra och gör att de flesta kan få ersättning på upp till 80 % av den tidigare lönen vid arbetslöshet. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 120 000 kr/mån

Ersättningstid

4.2/5

Med Ledarnas inkomstförsäkring är det möjligt att få ersättning i upp till 150 ersättningsdagar. Genom att teckna tilläggsförsäkringen utökas skyddet med ytterligare 100 ersättningsdagar vilket totalt ger 250 ersättningsdagar. Oftast ger a-kassan ersättning i upp till 300 ersättningsdagar. Med en inkomstförsäkring från Ledarna kan du därmed behålla upp till 80 % av din tidigare lön i upp till 250 ersättningsdagar och därefter fortsätta få ersättning från a-kassan i 100 ersättningsdagar till. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 250 dagar

Krav

4.5/5

Att teckna Ledarnas inkomstförsäkring är kostnadsfritt eftersom den ingår genom att bli medlem i Ledarnas fackförbund. Hur mycket medlemskap i fackförbundet kostar varierar beroende på din nuvarande inkomst. 

Något som skiljer Ledarna från övriga inkomstförsäkringar är att du inte måste vara medlem i en a-kassa. Dock är det tänkt att inkomstförsäkringen ska komplettera a-kassan och därför kommer din totala ersättning bli lägre om du inte är medlem i en a-kassa. Det är fullt möjligt att enbart få ersättning från inkomstförsäkringen men då går du miste om en del av ersättningen. Det är därför fördelaktigt att vara medlem i en a-kassa så du verkligen får ersättning på upp till 80 % av din tidigare lön. Utöver det måste du uppfylla de generella krav som gäller för nästan alla inkomstförsäkringar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år

Support

4.5/5

Har du frågor om din inkomstförsäkring, dina anställningsvillkor, din lön eller något annat arbetsrelaterat kan du kontakta ledarnas telefonsupport som har öppet under vanliga kontorstider. Samma sak gäller för chefsservice. Öppettiderna gäller även för samtliga kontaktvägar (dessa kan dock variera något under sommarmånaderna). Ledarna finns även att nå via e-post eller det kontaktformulär du hittar på förbundets hemsida.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-59899000 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-59899000
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Ledarna?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Ledarna om du arbetar som något av följande:

 • Administrativ chef
 • Arbetsledare
 • Avdelningschef
 • Bankdirektör
 • Butikschef
 • Byggledare
 • CEO
 • CFO
 • Chefredaktör
 • Chefsarbetsterapeut
 • Chefsarkivarie
Visa fler yrken

Omdömen om Ledarna

Omdömen (1 st)
Toppstyrt med många skandaler. Dyrt och dina pengar går resor och tjänstebilar till dom ledarna av Ledarna som har tämligen hög lön..
av Max Pettersson
Skriv omdöme om Ledarna
Du måste välja ett betyg

Om Ledarna

År 1905 bildades organisationen Ledarna. Det är ett partipolitiskt obundet fackförbund som är inriktade på att organisera chefer. Oavsett vilken nivå man är chef på är man välkommen som medlem. Ledarna har medlemmar som är chefer inom både den offentliga och privata sektorn. Definitionen av en chef är någon som har budget-, personal- eller verksamhetsansvar.

Via försäkringsbolaget Bliwa erbjuder Ledarna sina medlemmar en inkomstförsäkring. Försäkringen ingår i medlemsavgiften. Den automatiska basförsäkringen försäkrar månadsinkomster upp till 80 000 kronor i maximalt 150 dagar vid arbetslöshet. Som medlem kan man förutom basförsäkringen teckna två frivilliga tilläggsförsäkringar. En som är inriktad på inkomst och ger ett lönetak på 120 000 kronor, samt en som är avsedd för tid, och ger den försäkrade ytterligare 100 ersättningsdagar. För att vara berättigad inkomstförsäkring måste man vara medlem i Ledarna samt i en a-kassa som är godkänd av inspektionen för arbetslöshetsförsäkring.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Ledarnas hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se