Säljarnas inkomstförsäkring

4.0

Vårt omdöme om Säljarnass inkomstförsäkring

Säljarnas inkomstförsäkring ingår i fackförbundets medlemskap, oavsett om du är anställd eller egenföretagare. Villkoren för att få ersättning är de grundläggande för fackliga inkomstförsäkringar, och det finns inga ytterligare krav som du behöver uppfylla.

De första månaderna ingår en tilläggsförsäkring med utökade ersättningsdagar, som du sedan väljer om du vill behålla eller inte. Dock är antalet dagar betydligt färre än i många andra inkomstförsäkringar, även med tillägget. Även inkomsttaket kan anpassas med en tilläggsförsäkring, för dig som behöver försäkra en högre lön. 

Fördelar
  • Inkomsttaket kan anpassas
  • Välj vilken a-kassa du vill
  • Tillägg med extra dagar ingår i tre månader
Nackdelar
  • Få ersättningsdagar
Gå till Säljarnas

Hur hög ersättning ger Säljarnass inkomstförsäkring?

Du kan få 80 procent av din tidigare lön i ersättning om du blir arbetslös och har Säljarnas inkomstförsäkring. Om du tjänar mer än a-kassans tak behöver du en sådan försäkring för att få full ersättning. Säljarnas inkomstförsäkring ersätter löner på upp till 50 000 kronor i månaden.

Exempel: En lön på 50 000 kronor i månaden motsvarar ungefär 36 600 kronor efter skatt. Om du blir arbetslös får du inte mer än cirka 18 990 kronor efter skatt från a-kassan varje månad. Med Säljarnas inkomstförsäkring blir din totala ersättning i stället upp till 80 procent av lönen som ersättningen baseras på, vilket för 50 000 kronor blir ungefär 28 400 kronor efter skatt.

Få högre ersättning med tilläggsförsäkring 

Basförsäkringen som ingår i Säljarnas medlemskap räcker inte till full ersättning om du tjänar mer än 50 000 kronor i månaden. Då kan du teckna en tilläggsförsäkring som ersätter löner upp till 80 000 kronor i stället.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
50 000 kr/mån 80 000 kr/mån

Hur länge får man ersättning från Säljarnass inkomstförsäkring?

Du får ersättning i högst 60 dagar från Säljarnas inkomstförsäkring. Det motsvarar ungefär tre månaders ersättning.

Få ersättning fler dagar med tilläggsförsäkring

När du blir medlem i Säljarnas ingår ett tillägg till din inkomstförsäkring, som ger dig dubbelt så många ersättningsdagar. Detta tillägg ingår gratis dina första tre månader. Därefter får du en avi om en extra månadsavgift som du måste betala om du vill fortsätta att tjäna in månader med tilläggsförsäkringen.

Tips! Tilläggsförsäkringen med fler dagar ingår de första tre månaderna då du blir medlem. Under dessa månader behöver du alltså inte betala något extra för att tjäna in dessa månader av försäkringen.
Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
60 dagar 120 dagar

Vilka villkor har Säljarnass inkomstförsäkring?

Du skaffar Säljarnas inkomstförsäkring genom att gå med i fackförbundet Säljarnas. Där kan du gå med om du arbetar med försäljning eller marknadsföring, som anställd eller som företagare. Du måste vara högst 64 år när du går med för att omfattas av inkomstförsäkringen.

Sedan måste du vara medlem i minst 12 månader innan du kan ansöka om ersättning. Under den tiden får du inte ha gjort anspråk på a-kassa eller aktivitetsstöd.

Vilken a-kassa måste jag vara med i?

Du kan använda Säljarnas inkomstförsäkring oavsett vilken a-kassa du är med i. En passande a-kassa för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring är Säljarnas a-kassa.

Villkor för att omfattas av försäkringen
  • Medlem i Säljarnas
  • Högst 64 år
Villkor för att få ersättning
  • Du har haft inkomstförsäkring i minst 12 månader.
  • Du har inte fått någon a-kassa eller aktivitetsstöd under kvalifikationstiden.
  • Du är medlem i en a-kassa och får ersättning därifrån.

Vad kostar inkomstförsäkringen från Säljarnas?

Både anställda och företagande medlemmar i Säljarnas betalar samma medlemsavgift, där inkomstförsäkringen ingår.

Du behöver även betala en medlemsavgift till en a-kassa för att inkomstförsäkringen ska gälla. Det medlemskapet ingår inte när du blir medlem i Säljarnas.

Kontakta Säljarnas

Det är försäkringsbolaget Bliwa du ska kontakta om du vill ha mer information om Säljarnas inkomstförsäkring. Handlar dina frågor om Säljarnas medlemskap och avgifter kan du i stället vända dig till Säljarnas medlemsservice.

Kontaktuppgifter till Bliwa
08-696 22 80
Bliwa: Säljarnas inkomstförsäkring

Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-6170200
Twitter Gå till Twitter
Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ett omdöme

Omdömen om Säljarnas

Säljarnas har inga omdömen ännu