SEKO inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 9 999 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 100 dagar
 • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
5.0/5
Ersättningstid
3.0/5
Krav
4.0/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.1/5
LÄS MER & ANSÖK

SEKOs inkomstförsäkring gör det möjligt att behålla en del av din inkomst vid arbetslöshet. Inkomstförsäkringen från SEKO har inget tak för vilka inkomster som går att försäkra. Däremot ges ersättningen under en relativt kort tid och det finns ingen tilläggsförsäkring som gör det möjligt att förlänga ersättningstiden. 

För att teckna inkomstförsäkringen från SEKO finns inga särskilda krav utöver de krav som de flesta inkomstförsäkringar tillämpar. Arbetar du som egenföretagare eller VD gäller dock inte SEKOs inkomstförsäkring för dig. 

Maximal lön att försäkra

5.0/5

SEKO:s inkomstförsäkring har inget tak för vilken lön som maximalt går att försäkra. Det innebär att oavsett vilken lön du har i dagsläget kan du med SEKO:s inkomstförsäkring behålla upp till 80 % av din tidigare lön vid eventuell arbetslöshet. För att du ska kunna få 80 % av din tidigare lön krävs det att du anger rätt lön vid medlemsansökan och om din lön skulle förändras framöver är det viktigt att du meddelar inkomstförsäkringen om detta. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
Inget tak -

Ersättningstid

3.0/5

Med inkomstförsäkring från SEKO ges ersättning i 100 ersättningsdagar. Inkomstförsäkringen ska ses som ett komplement till a-kassan. Det innebär alltså att under de 100 första ersättningsdagarna får du ersättning från både a-kassan och inkomstförsäkringen. Eftersom i pricincip alla a-kassor ger ersättning i 300 ersättningsdagar kommer du alltså inte få full ersättning de resterande 200 ersättningsdagarna. Sammanfattningsvis ger SEKO:s inkomstförsäkring ersättning i 1/3 av den maximala ersättningsperiod som går att få.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 dagar -

Krav

4.0/5

Själva inkomstförsäkringen från SEKO ingår i medlemskap i SEKO. För medlemskapet tas en viss avgift som baseras på din nuvarande inkomst. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i en a-kassa. Eventuell avgift till a-kassan kan därför tillkomma eftersom den inte ingår i medlemskapet. 

SEKO:s inkomstförsäkring gäller inte för dig som är egenföretagare eller VD. Du måste alltså vara anställd för att kunna teckna inkomstförsäkringen. Utöver dessa krav gäller de standardkrav som de flesta inkomstförsäkringar tillämpar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

4.5/5

Vid kontakt med SEKO får du direkt kontakt med ombudsmän med god erfarenhet av din bransch. Det går bra att antingen ringa eller maila SEKO som svarar under sina öppettider 08:00-18:00 måndag-torsdag samt 08:00-17:00 på fredagar. Under sommaren stänger kundtjänsten alltid klockan 17:00.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 0770-457900 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 0770-457900
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från SEKO?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från SEKO om du arbetar som något av följande:

 • Anläggningsarbetare
 • Arbetsförmedlare
 • Arrestvakt
 • Asfaltläggare
 • Avtalsansvarig
 • Banarbetare
 • Bartender
 • Behandlingsassistent
 • Beläggningsarbetare
 • Bergarbetare
 • Betongarbetare
Visa fler yrken

Omdömen om SEKO

Omdömen (1 st)
Hej! Lagom snällt att erbjuda inkomstgaranti när man betalat in många tusentals kronor till ett falskt fackförbund som SEKO. De ville ha mina pengar men när jag behövde hjälp fanns det ingen att få och det där med inkomstgaranti var något jag hittade själv av en slump på deras hemsida, för deras fackombud nämnde då inget om det och då talade jag med minst tre personer vid olika tillfällen. Jag blev direkt motarbetad av facket när jag blev arbetslös så jag betalade alltså en väldans massa pengar till SEKO för att bli motarbetad när jag var i störst behov av hjälp, tror inte det är möjligt att agera på ett vidrigare sätt än detta fackförbund. Jag kan tillägga att den där inkomstgarantin kommer inte i närheten av vad jag betalat in till dem genom åren så gör dig själv en tjänst och gå aldrig med i detta fackförbund och du kommer att spara mycket pengar på det. Ta hand om er för det kommer inte SEKO att göra i alla fall. Glada hälsningar Anders
av Anders Gustavsson
Skriv omdöme om SEKO
Du måste välja ett betyg

Om SEKO

Fackförbundet SEKO har över 120 000 medlemmar och organiserar personer främst inom energi, försvar, post, civil, sjöfolk, trafik, vård, tele samt väg och ban. Organisationen arbetar för riktiga villkor och löner för sina yrkesverksamma medlemmar och upprättar gynnsamma kollektivavtal. SEKO har en fristående a-kassa som dess medlemmar kan gå med i för att vara berättigad inkomstförsäkring vid eventuell arbetslöshet. SEKO:s inkomstförsäkring ingår i medlemskapet och ger cirka 80 % av medlemmens lön i ersättning om denne står utan arbete. SEKO:s a-kassa arbetar med de ekonomiska försäkringarna och utbetalning av ersättningar till medlemmar som är berättigade. För att man ska ha rätt till ersättning ska man ha en lön som är högre än a-kassans lagstadgade ersättningstak på 25 025 kronor samt varit medlem i SEKO i minst 360 dagar. Försäkringsgivare är Folksam och det finns ett flertal frivilliga förmånliga tilläggsförsäkringar att tillgå.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till SEKOs hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se