SLF inkomstförsäkring

  • Försäkrar lön på upp till 60 000 kr/mån
  • Ger ersättning i upp till 150 dagar
  • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
3.0/5
Krav
4.0/5
Support
3.5/5
Totalbetyg
3.6/5
LÄS MER & ANSÖK

SLFs inkomstförsäkring kan innebära stor trygghet om du skulle bli arbetslös. Inkomstförsäkringen har ett tak för vilka inkomster som går att försäkra som är hyfsat högt. Antalet ersättningsdagar som inkomstförsäkringen ger ersättning är också relativt högt men det finns dock ingen tilläggsförsäkring som gör det möjligt att förlänga ersättningstiden. 

För att kunna teckna SLFs inkomstförsäkring krävs det endast ett du uppfyller de krav som gäller för i princip alla inkomstförsäkringar. Vad som skiljer SLFs inkomstförsäkring är månadsavgiften är densamma för alla, till skillnad från många andra som har månadsavgift som baseras på inkomst. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

SLF:s inkomstförsäkring skyddar din inkomst vid arbetslöshet så att du kan behålla upp till 80 % av din försäkrade inkomst. Med inkomstförsäkringen från SLF kan du försäkra inkomster på upp till 60 000 kr/mån. Tjänar du mer än 60 000 kr/månad kan du självklart teckna inkomstförsäkring från SLF men din ersättning kommer baseras på den maximala lönen som går att försäkra. I dagsläget erbjuder SLF ingen tilläggsförsäkring och därför är 60 000 kr/mån den maximala lönen som går att försäkra. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
60 000 kr/mån -

Ersättningstid

3.0/5

Med SLF:s inkomstförsäkring är det möjligt att få ersättning i upp till 150 ersättningsdagar. De flesta a-kassorna erbjuder 300 ersättningsdagar vilket enligt lagen är den maximala ersättningstid för a-kassa. Eftersom inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till a-kassan kommer du med SLF:s inkomstförsäkring få full ersättning från både inkomstförsäkringen och a-kassan i upp till 150 ersättningsdagar och därefter enbart ersättning från a-kassan de resterande ersättningsdagarna. Med SLF:s inkomstförsäkring får du alltså full ersättning i hälften av den ersättningstid som är möjlig. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar -

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkring från SLF ingår i medlemskap i fackförbundet SLF. För medlemskap i fackförbundet tas en månadsavgift som är grundad på din nuvarande inkomst. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen krävs det att du är medlem i en a-kassa. Vilken a-kassa du vill vara medlem i är valfritt men det kan därför tillkomma en eventuell avgift för att vara med i en a-kassan. 

SLF:s inkomstförsäkring gäller inte för dig som är chef eller VD. Utöver detta krav måste du uppfylla de vanliga kraven som krävs för att teckna de flesta inkomstförsäkringar. 

Krav på dig som är anställd
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har inte har fyllt 65 år
  • Du är medlem i en a-kassa
  • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
  • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

3.5/5

Frågor som rör SLFs inkomstförsäkring tar du enklast via telefon med förbundets medlemskansli. Kansliets telefontider är måndag-torsdag 09:00-15:00 samt fredagar 09:00-14:00.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Ring 08-40809960
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook
Telefon Ring 08-40809960
Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från SLF?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från SLF om du arbetar som något av följande:

Visa fler yrken

Omdömen om SLF

Omdömen (0 st)
SLF har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om SLF
Du måste välja ett betyg

Om SLF

SLF, Skogs- och Lantbrukstjänstemannaförbundet, är facket för dig som arbetar inom golf, virkesmätning, lantbruk, Jägarförbundet och naturbruksgymnasierna 4H samt Studiefrämjandet. Organisationen är partipolitiskt obunden och tillhör centralorganisationen TCO. SLFs syfte är att skapa en trygghet för dig på din arbetsplats. Det gör de genom att skapa en balans och säkra en demokrati på din arbetsplats genom att representera arbetstagarna. Hamnar man i tvist med sin arbetsgivare förhandlar SLF å medlemmens vägnar. Det är ett förbund som står nära sina medlemmar genom att t.ex. kontinuerligt säkra arbetsmiljöer genom exempelvis utbildningar.

Som medlem hos SLF tar du del av deras inkomstförsäkring. Denna täcker upp till 80 % av din lön om du blir av med ditt jobb. Om du vill utveckla samarbetet med dem ytterligare finns det tilläggsförsäkringar att tillgå. Inte bara för dig, utan även för din familj. Eftersom SLF tillhör centralorganisationen TCO får man även ta del av andra förmåner vid t.ex. resor av olika slag. Medlemsavgiften hos SLF motsvarar 1% av din lön, men överstiger aldrig 279 kronor per månad. Du kan teckna ditt medlemskap hos facket och a-kassan och det går att teckna avtal hos båda verksamheterna. För att bli medlem fyller du i en inträdesblankett och skickar denna till SLF.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till SLFs hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se