ST inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 136-264 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
4.5/5
Krav
4.0/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.3/5
LÄS MER & ANSÖK

STs inkomstförsäkring gör att du kan känna dig tryggare vid eventuell arbetslöshet. Inkomstförsäkringen från ST har ett relativt högt tak för vilka inkomster som går att försäkra och ersättningen ges även under en förhållandevis lång tid. Ersättningstiden kan dessutom förlängas med STs tilläggsförsäkring. 

För att få teckna inkomstförsäkringen som ST erbjuder krävs det enbart att du uppfyller de krav som de flesta andra inkomstförsäkringar också har. Dock kan du inte vara medlem i vilken a-kassa som helst utan du måste vara med i Akademikernas a-kassa (AEA). 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Med inkomstförsäkring från ST kan du försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. Vid eventuell arbetslöshet kan du med ersättning från a-kassan och inkomstförsäkringen behålla upp till 80 % av din tidigare lön. ST erbjuder även en tilläggsförsäkring som är frivillig att teckna. Med tilläggsförsäkringen är den maximala lönen att försäkra också inkomster upp till 80 000 kr/mån men du kan få ersättning under en längre period. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 80 000 kr/mån

Ersättningstid

4.5/5

Med inkomstförsäkringen som ST erbjuder är det möjligt att få ersättning i upp till 150 ersättningsdagar. Genom att teckna tilläggsförsäkringen kan skyddet utökas med ytterligare 150 ersättningsdagar. Totalt kan du med ST:s inkomstförsäkring få ersättning i upp till 300 ersättningsdagar vilket även är den längsta period med full ersättning från både a-kassa och inkomstförsäkring som är möjlig. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Genom att bli medlem i ST fackförbund ansluts du automatiskt till inkomstförsäkringen. Inkomstförsäkringen ingår alltså i medlemskapet och avgiften till själva fackförbundet baseras på din nuvarande inkomst. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i en a-kassa. Det kan därför tillkomma en eventuell avgift till a-kassan.

Inkomstförsäkringen från ST gäller inte för dig som är egenföretagare eller VD. ST är ett fackförbund som verkar inom statlig verksamhet och därför måste du arbeta på statligt uppdrag för att kunna gå med. Utöver det måste du uppfylla de generella kraven som gäller för de flesta inkomstförsäkringar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 61 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

4.5/5

STs kundtjänst har namnet ST Direkt. Till ST Direkt kan du vända dig på telefon till under vardagar klockan 08:00-17:00 året runt. På ST Direkt arbetar kunnig personal som är redo att bistå med hjälp med allt du kan tänkas undra om. Självklart går det också att maila till ST Direkt. Har du frågor som är av intresse för STs lokala avdelningar finns möjlighet att kontakta dem direkt.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 0771-555444 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 0771-555444
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från ST?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från ST om du arbetar som något av följande:

 • Administrativ chef
 • Administratör
 • Advokat
 • Advokatsekreterare
 • Antagningshandläggare
 • Arbetsförmedlare
 • Arbetskonsulent
 • Arkiverare
 • Avdelningsansvarig
 • Avtalsansvarig
 • Bemanningsassistent
Visa fler yrken

Omdömen om ST

Omdömen (0 st)
ST har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om ST
Du måste välja ett betyg

Om ST

Fackförbundet ST är specialiserade på att organisera yrkesverksamma personer inom statliga bolag och myndigheter, stiftelser, högskolor och universitet. Alla medlemmarna är anställda på uppdrag av staten. Är man medlem i ST ingår många medlemsförmåner, exempelvis försäkringar till fördelaktiga priser. Livförsäkring, familjeförsäkring, olycksfallsförsäkring samt inkomstförsäkring är några typer av försäkringar man kan välja att teckna. 

Inkomstförsäkringen garanterar ekonomisk trygghet vid en ofrivillig arbetslöshet. Man måste vara medlem i ST för att omfattas av inkomstförsäkringen och ha en månadsinkomst som överstiger a-kassans ersättningstak på 25 025 kronor. Ersättningen från försäkringen betalas ut i högst 150 dagar i rad och är inte skattepliktig. Inkomstförsäkringens ersättning, tillsammans med a-kassans ersättningsbelopp, gör att den totala månatliga utbetalningen uppstiger till ungefär 80 % av den försäkrades tidigare nettoinkomst. Förutom den grundförsäkring av inkomsten som ingår i medlemskapet kan man välja att teckna en tilläggsförsäkring som garanterar ersättning i högst 300 dagar.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till STs hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se