SULF inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 250 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.5/5
Ersättningstid
3.5/5
Krav
4.5/5
Support
4.0/5
Totalbetyg
4.1/5
LÄS MER & ANSÖK

SULFs inkomstförsäkring gör att du kan behålla en viss del av din lön vid arbetslöshet. Inkomstförsäkringen från SULF försäkrar relativt höga inkomster och ersättningen betalas även den ut under en jämförelsevis lång ersättningstid. Ersättningstiden kan dessutom förlängas med den tilläggsförsäkring SULF har och på så sätt ges full ersättning så länge som möjligt. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen från SULF krävs det att du har studerat minst 180 högskolepoäng. Du måste även vara eller bli medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) för att få rätt till ersättning. 

Maximal lön att försäkra

4.5/5

Med SULF:s inkomstförsäkring går det att försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. Det finns även en tilläggsförsäkring från SULF som är valfri att teckna. Även med tilläggsförsäkringen är det möjligt att försäkra lön på upp till 80 000 kr/mån. Vid eventuell arbetslöshet kan du med ersättning från a-kassan och SULF:s inkomstförsäkring behålla upp till 80 % av din tidigare lön. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 80 000 kr/mån

Ersättningstid

3.5/5

Grundförsäkringen och tilläggsförsäkringen från SULF ger ersättning under olika lång tid. Med den inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet i SULF är det möjligt att få ersättning i upp till 150 ersättningsdagar. Genom att teckna den valfria tilläggsförsäkringen utökas skyddet med ytterligare 150 ersättningsdagar. Totalt skyddar inkomstförsäkringen från SULF din lön i upp till 300 ersättningsdagar vilket även är den maximala period med full ersättning som är möjlig att få oavsett inkomstförsäkring. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 300 dagar

Krav

4.5/5

Inkomstförsäkringen från SULF ingår i medlemskap i fackförbundet SULF. För att vara medlem i fackförbundet betalar du en avgift som baseras på din nuvarande inkomst. För att kunna ta del av ersättning från inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Det kan därför även tillkomma en eventuell avgift till a-kassan.

För att kunna teckna inkomstförsäkringen från SULF krävs det att du uppfyller de generella krav som de flesta inkomstförsäkringar har. Något som särskiljer SULF från andra inkomstförsäkringar är att du måste ha minst 180 högskolepoäng för att kunna bli medlem. SULF:s inkomstförsäkring gäller inte för dig som är egenföretagare/VD eftersom SULF riktar sig till universitetslärare, forskare och doktorander. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har minst 180 hp
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

4.0/5

Är du medlem i SULF finns möjlighet att kontakta förbundets medlemsjour som har telefontid på vardagar 09:00-11:00 och 13:00-15:00. Genom medlemsjouren får du kontakt med en ombudsman som hjälper dig med dina funderingar. Är du inte medlem i SULF än går det bra att kontakta förbundskansliet via antingen telefon eller mail. Förbundskansliet finns tillgängliga på vardagar 08:30-16:30, sommartid 08:30-15:30.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-50583600
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-50583600
Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från SULF?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från SULF om du arbetar som något av följande:

 • Docent
 • Doktorand
 • Etnolog
 • Folkhögskolelärare
 • Forskarassistent
 • Forskare
 • Forskningsingenjör
 • Historiker
 • Högskolelärare
 • Lektor
 • Lärare
Visa fler yrken

Omdömen om SULF

Omdömen (0 st)
SULF har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om SULF
Du måste välja ett betyg

Om SULF

SULF, Sveriges universitetslärarförbund, är en facklig och professionell organisation som representerar yrkesverksamma med högre utbildning. Detta inkluderar lärare på universitetsnivå, forskare och doktorander. De är med och formar den högre utbildningen genom att löpande föra förhandlingar och debatter. De prioriterar starkt universitetslärarnas lönevillkor och yrkesfrågor. Vad som gör Sveriges universitetsförbund speciella är att de fullt ut fokuserar på högskolan. SULF är anslutna till Sveriges akademikers centralorganisation, SACO och är även partipolitiskt obundna.

Universitetslärarförbundet inkomstförsäkring ingår om du är medlem. Om du är yrkesverksam ansluts du automatiskt till försäkringen, vilket betyder att ingen anmälan krävs. Det är en av marknadens bästa inkomstförsäkringar och är anpassad efter medlemmarnas behov. Om du lägger till a-kassan kan du få en ersättning på runt 80 % av din månadslön om du har en lön upp till 80 000 kronor. Denna ersättning kan du få i upp till 150 dagar. För att få ersättning ska du ha varit medlem utan att ha varit arbetslös under 12 månader vid den tiden du blir arbetslös.I medlemskapet ingår även en premie som du inte behöver betala extra för och om du har 44 dagars ersättning hos Trygghetsstiftelsen är det möjligt att få 150 fler ersättningsdagar från Sveriges universitetslärarförbunds inkomstförsäkring.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till SULFs hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se