Sveriges Arbetsterapeuter inkomstförsäkring

  • Försäkrar lön på upp till 110 000 kr/mån
  • Ger ersättning i upp till 300 dagar
  • Kostar endast 192-318 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
5.0/5
Krav
4.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.5/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Arbetsterapeuters inkomstförsäkring gör att du kan behålla en del av din inkomst om du förlorar ditt arbete. Inkomstförsäkringen har ett hyfsat högt tak för vilka inkomster som går att försäkra och taket kan utökas med tilläggsförsäkringen som finns. Även ersättningstiden är relativt lång och kan förlängas till längsta möjliga ersättningstid om så önskas. 

För att teckna själva inkomstförsäkringen måste du endast uppfylla de standardkrav som i princip alla inkomstförsäkringar tillämpar. Dock tillåter Sveriges Arbetsterapeuters inkomstförsäkring enbart medlemskap i Akademikernas a-kassa (AEA).

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Den inkomstförsäkring som Sveriges Arbetsterapeuter erbjuder gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 50 000 kr/mån. Tjänar du mer än så kan du välja att teckna den tilläggsförsäkring som Sveriges Arbetsterapeuter erbjuder. Med tilläggsförsäkringen går det att försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. Vid eventuell arbetslöshet kan du med ersättning från a-kassan samt inkomstförsäkringen från Sveriges Arbetsterapeuter behålla upp till 80 % av din tidigare inkomst förutsatt att du har en lön på max 80 000 kr/mån. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
50 000 kr/mån 110 000 kr/mån

Ersättningstid

5.0/5

Med inkomstförsäkring från Sveriges Arbetsterapeuter kan du vid ofrivillig arbetslöshet få ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Genom att lägga till den tilläggsförsäkring som Sveriges Arbetsterapeuter erbjuder är det möjligt att utöka skyddet med ytterligare 180 ersättningsdagar. Totalt kan du få ersättning i upp till 300 ersättningsdagar vilket även är den ersättningstid som de flesta a-kassor erbjuder. Det är även den längsta period med full ersättning från både a-kassa och inkomstförsäkring som är möjlig. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkringen från Sveriges Arbetsterapeuter ingår i medlemskap i fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter. För medlemskap i fackförbundet tas en månadspremie som grundas på din nuvarande lön. För att få rätt till ersättning från inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) och det kan därför tillkomma en eventuell avgift till a-kassan.

Inkomstförsäkringen från Sveriges Arbetsterapeuter gäller även för dig som är egenföretagare/VD. Kraven för medlemskap varierar något beroende på om du är anställd eller egenföretagare/VD men de motsvarar de krav som de flesta inkomstförsäkringar tillämpar. 

Krav på dig som är anställd
  • Du har inte har fyllt 65 år
  • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
Krav på dig som är egenföretagare/VD
  • Du har inte har fyllt 65 år
  • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)

Support

5.0/5

Öppettiderna för förbundets telefonväxel är måndagar till torsdagar klockan 08:30 till 16:30 med uppehåll för lunch klockan 12:00 till 13:00. På fredagar stänger supporten klockan 15:00. Det går också bra att maila Sveriges Arbetsterapeuter.

För specifika frågor gällande Sveriges Arbetsterapeuters inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/sverigesarbetsterapeuter/inkomstforsakringen/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-50748800 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-50748800
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Arbetsterapeuter?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Arbetsterapeuter om du arbetar som något av följande:

  • Arbetsterapeut
  • Chefsarbetsterapeut
  • Ergonom
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Arbetsterapeuter

Omdömen (0 st)
Sveriges Arbetsterapeuter har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Sveriges Arbetsterapeuter
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Arbetsterapeuter

Sveriges Arbetsterapeuter är ett fackförbund som organiserar Sveriges arbetsterapeuter samt studenter som är på väg att bli yrkesverksamma terapeuter. Fackförbundet strävar efter att driva frågor som både är fackliga och yrkesmässiga och som leder till effektiva och utvecklande arbetsmiljö och organisationer.

Ungefär 90 % av Sveriges arbetsterapeuter är aktiva medlemmar. A-kassan har ett ersättningstak som innebär 80 % ersättning av ett maxbelopp på 25 025 kronor. Tjänar man mer än maxbeloppet får man ändå inte mer i ersättning från a-kassan vid en tillfällig arbetslöshet. Detta är en lagstadgad regel och det enda som kan garantera ett större ersättningsbelopp är en inkomstförsäkring.

Sveriges Arbetsterapeuter ger sina medlemmar inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. Alla yrkesverksamma medlemmar omfattas av försäkringen och maximalt belopp som kan försäkras är 50 000 kronor. Inkomstförsäkringen ger 80 % av den arbetslöses tidigare nettoinkomst i ersättning och är ett komplement till a-kassan.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Arbetsterapeuters hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se