Sveriges Arkitekter inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 160 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 165-330 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
5.0/5
Krav
4.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.5/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Arkitekters inkomstförsäkring är ett bra alternativ för dig som vill känna dig trygg vid eventuell arbetslöshet. Inkomstförsäkringen täcker relativt höga inkomster och skyddet kan dessutom utökas om så önskas. Även ersättningstiden är förhållandevis lång och kan förlängas med den tilläggsförsäkring som finns. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen från Sveriges Arkitekter krävs det att du uppfyller de generella krav som i princip alla inkomstförsäkringar har. Du måste även vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) för att få rätt till själva ersättningen. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Som medlem i Sveriges Arkitekter ingår en inkomstförsäkring som gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 60 000 kr/mån. Sveriges Arkitekter erbjuder även en tilläggsförsäkring som gör det möjligt att utöka den maximala lönen som går att försäkra till 80 000 kr/mån. Med ersättning från a-kassan och inkomstförsäkringen är det möjligt att vid ofrivillig arbetslöshet behålla upp till 80 % av din försäkrade inkomst. Inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till a-kassan och täcker inkomster som överstiger a-kassans tak. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 000 kr/mån 160 000 kr/mån

Ersättningstid

5.0/5

Med en inkomstförsäkring från Sveriges Arkitekter är det möjligt att få ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Vid behov går det även att utöka skyddet med ytterligare 180 ersättningsdagar. Totalt är det därför möjligt att med Sveriges Arkitekters inkomstförsäkring (samt ersättning från a-kassan) behålla upp till 80 % av din tidigare lön i upp till 300 ersättningsdagar. Det är även den maximala period det går att få full ersättning oavsett inkomstförsäkring. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskap i fackförbundet Sveriges Arkitekter. För själva medlemskapet i fackförbundet betalar du en månadspremie som baseras på din nuvarande inkomst. För omfattas av inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Det kan därför tillkomma en viss avgift för medlemskap i a-kassan.

De krav du måste uppfylla för att kunna teckna inkomstförsäkringen från Sveriges Arkitekter är desamma som för de flesta andra inkomstförsäkringar. Inkomstförsäkringen gäller även för dig som är egenföretagare eller VD men då kan kraven variera något. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)

Support

5.0/5

Sveriges Arkitekter har kundtjänst som är tillgänglig via telefon, mail och post. På förbundets hemsida finns kontaktuppgifter till anställda som arbetar på huvudkontoret samt förbundets lokala avdelningar.

För specifika frågor gällande Sveriges Arkitekters inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/sverigesarkitekter/inkomstforsakringen/

 

 

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-50557700 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-50557700
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Arkitekter?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Arkitekter om du arbetar som något av följande:

 • Arkitekt
 • Grafisk produktionsledare
 • Inredningsarkitekt
 • Landskapsarkitekt
 • Planarkitekt
 • Stadsarkitekt
 • Trädgårdsarkitekt
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Arkitekter

Omdömen (0 st)
Sveriges Arkitekter har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Sveriges Arkitekter
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Arkitekter

Fackförbundet Sveriges Arkitekter bedriver fackligt arbete och organiserar svenska landskapsarkitekter, inredningsarkitekter och planeringsarkitekter. Cirka 11 000 arkitekter är aktiva medlemmar i förbundet, både yrkesverksamma samt studenter. Som medlem i Sveriges Arkitekter får man medlemsförmåner som bland annat förhandlingshjälp angående lön, medlemstidning, fördelaktigt bolån via banken SEB samt inkomstförsäkring. Är man medlem i fackförbundet samt AEA, akademikernas erkända arbetslöshetskassa omfattas man av inkomstförsäkringen. 

För att få ersättning om om man förlorar sin anställning måste man ha varit medlem i fackförbundet i minst 360 dagar, arbetat i minst 360 dagar under de senaste förflutna 540 dagarna samt inte sagt upp sig på egen hand. Förbundets inkomstförsäkring är ett komplement till a-kassans utbetalning och försäkrar inkomster upp till 60 000 kronor. Den som sagts upp eller varslats får ersättning från försäkringen i högst 120 dagar, men en tilläggsförsäkring går att teckna för att garantera ytterligare ersättningsdagar.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Arkitekters hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se