Sveriges Farmaceuter inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 63-299 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.5/5
Ersättningstid
4.0/5
Krav
4.0/5
Support
4.5/5
Totalbetyg
4.3/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Farmaceuters inkomstförsäkring gör att du kan behålla en viss del av din lön vid arbetslöshet. Inkomstförsäkringen täcker relativt höga inkomster och ersättningen ges under en hyfsat lång ersättningstid. Om så önskas kan ersättningstiden förlängas och därmed ges full ersättning så länge som möjligt. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen krävs inget speciellt utöver de krav som gäller för nästan alla inkomstförsäkringar. För att kunna få ersättning krävs dock att du är medlem i Akademikerförbundets a-kassa (AEA). Du får heller inte arbeta som egenföretagare eller VD. 

Maximal lön att försäkra

4.5/5

Sveriges Farmaceuter erbjuder en inkomstförsäkring som alla medlemmar automatiskt omfattas av. Med inkomstförsäkringen kan du försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. Sveriges Farmaceuter har även en tilläggsförsäkring som är valfri att teckna. Även tilläggsförsäkringen gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån men tilläggsförsäkringen ger ersättning under en längre tid. Ersättningen som ges från Sveriges Farmaceuter inkomstförsäkring vid eventuell arbetslöshet är upp till 80 % av din försäkrade lön, dvs. upp till 80 % av max 80 000 kr/mån. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
80 000 kr/mån 80 000 kr/mån

Ersättningstid

4.0/5

Ersättningen från inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till ersättning från a-kassan. De flesta a-kassor erbjuder en ersättningstid på upp till 300 ersättningsdagar. Med Sveriges Farmaceuters inkomstförsäkring är det möjligt att få ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Väljer du dessutom att teckna tilläggsförsäkringen utökas skyddet med 180 ersättningsdagar. Det är alltså möjligt att få full ersättning från både a-kassan och Sveriges Farmaceuters inkomstförsäkring i upp till 300 ersättningsdagar. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkringen från Sveriges Farmaceuter ingår i medlemskap i fackförbundet. För medlemskap i fackförbundet tas en avgift som är baserad på din nuvarande inkomst. Ett krav som Sveriges Farmaceuter ställer för att du som medlem ska omfattas av inkomstförsäkringen är att du är du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). En eventuell avgift till a-kassan kan därför tillkomma.

Utöver kravet om medlemskap i AEA motsvarar kraven för att teckna Sveriges Farmaceuters inkomstförsäkring de krav som de flesta inkomstförsäkringar tillämpar. Inkomstförsäkringen från Sveriges Farmaceuter gäller även för dig som är egenföretagare eller VD. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)

Support

4.5/5

För allmänna frågor om Sveriges Farmaceuter går det bra att ringa förbundets telefonväxel, skicka e-post, brev, fax eller besöka kontoret som är beläget på Vasagatan i Stockholm. På förbundets hemsida finns kontaktuppgifter till personer och lokala avdelningar inom förbundet du kan vända dig med mer specifika frågor.

För specifika frågor gällande Sveriges Farmaceuters inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/sverigesfarmaceuter/inkomstforsakringen/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-50799900 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-50799900
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Farmaceuter?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Farmaceuter om du arbetar som något av följande:

 • Apotekare
 • Chefsfarmaceut
 • Farmakolog
 • Receptarie
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Farmaceuter

Omdömen (1 st)
dålig stöd vid problem med arbetsgivare
av B.k
Skriv omdöme om Sveriges Farmaceuter
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Farmaceuter

Den partipolitiskt obundna organisationen Sveriges Farmaceuter har cirka 7000 medlemmar och grundades år 1903. Förbundet är en del av Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, tack vare detta får förbundets medlemmar tillgång till förmåner som lönestatistik och inkomstförsäkring via Saco. Medlemmar i Sveriges Farmaceuter är antingen apotekare eller receptarier och arbetar inom apotek, landsting, kommuner, läkemedelsindustrin eller myndigheter. 

En medlemsförmån är inkomstförsäkringen. Att försäkringen ingår i medlemsavgiften gör att alla medlemmar delar på kostnaden av premien för försäkringen. A-kassan ersätter inkomster upp till 25 025 kronor och en genomsnittlig lön för en av förbundets medlemmar landar på 27 700. Inkomstförsäkringen kompletterar a-kassans ersättning och ger den försäkrade upp till 80 % av dennes tidigare nettoinkomst i ersättning vid oplanerad arbetslöshet. I 120 dagar får en aktiv medlem i Sveriges Farmaceuter ersättning från inkomstförsäkringen. Högst belopp som kan försäkras är en månadslön på 80 000 kronor.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Farmaceuters hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se