Sveriges Ingenjörer inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 100 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 330 dagar
 • Kostar endast 60-240 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
4.0/5
Krav
4.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.3/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Ingenjörers inkomstförsäkring gör att du kan känna dig tryggare med din anställning eftersom din lön är skyddad mot eventuell arbetslöshet. Taket för maximal lön att försäkra är ovanligt högt och ersättningen ges under en relativt lång tid. Ersättningstiden kan även förlängas om så önskas och blir då längre än för de flesta andra inkomstförsäkringar. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen krävs det att du har studerat minst 180 högskolepoäng. Du måste även vara medlem i Akademikernas a-kassa (AÉA) för att ha rätt till själva ersättningen. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Med inkomstförsäkring från Sveriges Ingenjörer är det möjligt att försäkra inkomster på upp till 100 000 kr/mån. Det innebär att du vid eventuell arbetslöshet kan behålla upp till 80 % av din försäkrade inkomst tack vare den ersättning du får från a-kassan samt Sveriges Ingenjörers inkomstförsäkring. Sveriges Ingenjörer erbjuder även en tilläggsförsäkring som är valfri att teckna. Med tilläggsförsäkringen gäller samma maximala lön att försäkra på 100 000 kr/mån men du kan då får ersättning under en längre tid. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 000 kr/mån 100 000 kr/mån

Ersättningstid

4.0/5

Den grundförsäkring som Sveriges Ingenjörer erbjuder gör det möjligt att få ersättning i upp till 150 ersättningsdagar. Genom att teckna tilläggsförsäkringen utökas skyddet med ytterligare 180 ersättningsdagar. Totalt ger inkomstförsäkringen från Sveriges Ingenjörer därmed ersättning i upp till 330 ersättningsdagar. Inkomstförsäkringen ska ses som ett komplement till den ersättning som a-kassan ger. A-kassan ger enbart ersättning i upp till 300 ersättningsdagar vilket innebär att du med en inkomstförsäkring från Sveriges Ingenjörer får full ersättning i upp till 300 ersättningsdagar och därefter enbart ersättning från inkomstförsäkringen i ytterligare 30 ersättningsdagar. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 330 dagar

Krav

4.0/5

Inkomstförsäkring ingår i medlemskap i fackförbundet Sveriges Ingenjörer. För medlemskap i fackförbundet tas en månadsavgift som är baserad på din nuvarande inkomst. För att omfattas av inkomstförsäkringen krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Det kan därför tillkomma en eventuell avgift till a-kassan utöver den månadspremie som fackförbundet tar ut. Väljer du att teckna tilläggsförsäkringen läggs det på en viss avgift för tilläggsförsäkringen på ditt medlemskap i fackförbundet.

Inkomstförsäkringen från Sveriges Ingenjörer gäller även för dig som är egenföretagare/VD. För att kunna teckna inkomstförsäkring från Sveriges Ingenjörer krävs det att du uppfyller de generella krav som de flesta inkomstförsäkringar tillämpar för medlemskap. Du måste även antigen ha en civilingenjörsexamen, högskoleingenjörsexamen om minst 180 högskolepoäng, examen som teknologie magister/teknologie kandidat eller ha fullgjort minst 165 hp inom någon av dessa utbildningar. Akademiker med annan teknisk-naturvetenskaplig examen om minst 180 hp kan även bli medlemmar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har minst 180 hp
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har minst 180 hp

Support

5.0/5

Kontakta Sveriges ingenjörers telefonväxel för att snabbt och enkelt bli kopplad till den person inom förbundet som bäst kan svara på din fråga. Telefonväxeln har öppet under kontorstid med lite variation under sommaren. Förbundet har också kontor på Malmskillnadsgatan i Stockholm som du är välkommen att besöka. Förutom telefon går det också att kontakta Sveriges ingenjörer via mail.

För specifika frågor gällande Sveriges Ingenjörers inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/sverigesingenjorer/inkomstforsakring/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-6138000 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-6138000
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Ingenjörer?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Ingenjörer om du arbetar som något av följande:

 • Aktuarie
 • Användbarhetsdesigner
 • Applikationsutvecklare
 • Arbetsmiljöingenjör
 • Arbetsmiljöinspektör
 • Beräkningsingenjör
 • Biokemist
 • Brandingenjör
 • Civilingenjör
 • Databasadministratör
 • Dataingenjör
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Ingenjörer

Omdömen (0 st)
Sveriges Ingenjörer har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Sveriges Ingenjörer
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörer samlar Sveriges högskoleutbildade ingenjörer. Organisationen har över 140 000 medlemmar som erbjuds stöd och rådgivning vid löneförhandlingar, varsel, omorganisationer, uppsägningar, studier och utlandsarbete. Alla medlemmar som varit med i Sveriges Ingenjörer i minst 360 dagar samt även är med i akademikernas erkända arbetslöshetskassa omfattas av inkomstförsäkringen. Inkomstförsäkringen innebär en ekonomisk trygghet som ger upp till 80 % av medlemmens nettoinkomst i ersättning vid tillfällig arbetslöshet. 

Inkomstförsäkringen försäkrar inkomster upp till 100 000 kronor och ger den försäkrade ersättning i 120 dagar, vilket innebär cirka ett halvår. A-kassans ersättning är begränsad till ett belopp som motsvarar 80 % av en inkomst på 25 025. När man tjänar mer än detta uppstår ett glapp mellan a-kassans ersättningstak och personens nettoinkomst. Inkomstförsäkringens funktion är att täcka upp detta glapp ge den försäkrade 80 % av sin normala lön i ersättning.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Ingenjörers hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se