Sveriges Läkarförbund inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 160 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 278-552 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
5.0/5
Krav
3.5/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.4/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Läkarförbunds inkomstförsäkring gör att du kan försäkra din lön mot eventuell arbetslöshet. Taket för vilka inkomster som går att försäkra är ovanligt högt och ersättningen ges även under hyfsat lång ersättningstid. Om så önskas kan ersättningstiden förlängas med den tilläggsförsäkring som erbjuds. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen från Sveriges Läkarförbund krävs det att du har en läkarexamen. Du måste även vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) för att få rätt till ersättning vid arbetslöshet. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Med Sveriges Läkarförbunds inkomstförsäkring går det att försäkra inkomster på upp till 100 000 kr/mån. Vid eventuell arbetslöshet kan du med ersättning från a-kassan samt inkomstförsäkring från Sveriges Läkarförbund få ersättning på upp till 80 % av din försäkrade inkomst. Sveriges Läkarförbund erbjuder även en frivillig tilläggsförsäkring som även den gäller för inkomster upp till 100 000 kr/mån men som däremot ger möjlighet att få ersättning under en längre period. Den maximala lönen att försäkra som Sveriges Läkarförbund har är ett generöst tak jämfört med många andra inkomstförsäkringar. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 000 kr/mån 160 000 kr/mån

Ersättningstid

5.0/5

Den inkomstförsäkring som Sveriges Läkarförbund erbjuder ger ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Genom att teckna den tilläggsförsäkring som Sveriges Läkarförbund har kan skyddet utökas med ytterligare 180 ersättningsdagar. Totalt kan du med Sveriges Läkarförbunds inkomstförsäkring få ersättning i upp till 300 ersättningsdagar vilket även är den ersättningstid de flesta a-kassor har. Det innebär att du vid eventuell arbetslöshet kan få full ersättning från både a-kassan och inkomstförsäkring från Sveriges Läkarförbund i upp till 300 ersättningsdagar.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

3.5/5

Inkomstförsäkringen som Sveriges Läkarförbund erbjuder ingår i medlemskap i fackförbundet. För medlemskapet tas en avgift som grundas på din nuvarande inkomst. För att omfattas av inkomstförsäkringen som medlem krävs det även att du är med i Akademikernas a-kassa (AEA). Det kan därför tillkomma en eventuell avgift till a-kassan.

För att kunna gå med i Sveriges Läkarförbund krävs det även att du har en läkarexamen. Du måste även uppfylla de grundläggande krav som motsvarar de krav som de flesta inkomstförsäkringar har. Inkomstförsäkringen från Sveriges Läkarförbund gäller även för dig som är egenföretagare/VD. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har en läkarexamen
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du har en läkarexamen

Support

5.0/5

Du är välkommen att kontakta Sveriges läkarförbunds supportavdelning via telefon på normala kontorstider. Supporten har även möjlighet att ta emot frågor via post, e-post, fax eller personliga besök. Det finns även kontaktuppgifter till förbundets lokala avdelningar på förbundets hemsida.

För specifika frågor gällande Sveriges Läkarförbunds inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/lakarforbundet/lakarforbundetsinkomstforsakring/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-7903570 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-7903570
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Läkarförbund?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Läkarförbund om du arbetar som något av följande:

 • Allergolog
 • Anestesiläkare
 • Anestesiolog
 • AT-läkare
 • Barnläkare
 • Chefsöverläkare
 • Dermatolog
 • Distriktsläkare
 • Foniater
 • Företagsläkare
 • Geriatriker
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Läkarförbund

Omdömen (0 st)
Sveriges Läkarförbund har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Sveriges Läkarförbund
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Läkarförbund

Den fackliga organisationen Sveriges Läkarförbund har cirka 45 000 medlemmar och arbetar med frågor som rör svenska läkare. Förbundet vill ge medlemmarna bästa möjliga förutsättningar för en god karriär under hela deras yrkeslivet. I ett aktivt medlemskap ingår en fördelaktig inkomstförsäkring samt en rad andra förmåner, ytterligare försäkringar kan tecknas via SalusAnsvar och även olika lån via banken SEB. 

Just inkomstförsäkring är en viktig del i ett medlemskap i en fackförening. För att omfattas av Sveriges Läkarförbunds inkomstförsäkring ska man ha varit medlem i förbundet i minst 540 dagar samt i a-kassan AEA i minst ett år. A-kassan ger en maximal ersättning på 20 020 kronor som motsvarar 80 % av en månadslön på 25 025 kronor. Med en inkomstförsäkring via Sveriges Läkarförbund får den försäkrade ersättning som motsvarar 80 % av sin ordinarie nettolön om den har 100 000 kronor i månadslön.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Läkarförbunds hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se