Sveriges Psykologförbund inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 110 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 300 dagar
 • Kostar endast 95-425 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
5.0/5
Krav
4.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.5/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Psykologförbunds inkomstförsäkring gör det möjligt för dig att behålla en del av din lön vid arbetslöshet. Den grundförsäkring som finns ger ett hyfsat bra skydd men det går att utökas med den tilläggsförsäkring som finns. Tilläggsförsäkringen utökar både maximal lön att försäkra och även under hur lång tid ersättningen ges. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen från Sveriges Psykologförbund krävs det att du är legitimerad psykolog. Du måste även vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) för att få rätt till ersättning vid eventuell arbetslöshet. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Sveriges Psykologförbund erbjuder en inkomstförsäkring med en maximal lön att försäkra på 50 000 kr/mån. Det innebär att du kan försäkra inkomster på upp till 50 000 kr/mån och därmed behålla upp till 80 % av din försäkra inkomst vid eventuell arbetslöshet. Sveriges Psykologförbund har dessutom en tilläggsförsäkring som har ett högre tak för maximal lön att försäkra. Med tilläggsförsäkringen kan du försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. En inkomstförsäkring från Sveriges Psykologförbund är ett tryggt skydd om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
50 000 kr/mån 110 000 kr/mån

Ersättningstid

5.0/5

Ersättning från Sveriges Psykologförbunds inkomstförsäkring betalas ut i upp till 120 ersättningsdagar. Väljer du att teckna den tilläggsförsäkring som erbjuds utökas skyddet med 180 ersättningsdagar till. Du får därmed ersättning i upp till 300 ersättningsdagar. De inkomstförsäkringar som har längst ersättningstid erbjuder omkring 300 ersättningsdagar och det är även den längsta period det går att få full ersättning från både a-kassan och inkomstförsäkringen.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 300 dagar

Krav

4.0/5

Medlemmar i Sveriges Psykologförbund omfattas automatiskt av inkomstförsäkringen och den ingår i månadsavgiften för medlemskapet. Avgiften för medlemskap varierar beroende på din nuvarande inkomst. För att kunna få ersättning från Sveriges Psykologförbunds inkomstförsäkring krävs det även att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). En eventuell avgift till a-kassan kan därför tillkomma.

Det enda särskilda krav som Sveriges Psykologförbund har för medlemskap är att du är legitimerad psykolog. Utöver det måste du enbart uppfylla de generella krav som i princip alla inkomstförsäkringar har. Inkomstförsäkringen från Sveriges Psykologförbund gäller även för dig som är egenföretagare/VD. 

Krav på dig som är anställd
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du är legitimerad psykolog
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
 • Du är legitimerad psykolog

Support

5.0/5

Sveriges psykologförbund når du via förbundets medlemsrådgivning som har telefontid på vardagar mellan klockan 09:00-12:00 samtliga vardagar utom tisdagar. På tisdagar är telefontiden istället förlagd mellan klockan 13:00-16:00. Det finns också en kontaktlista på förbundets hemsida med kontaktuppgifter till bland annat de olika lokala föreningarna.

För specifika frågor gällande Sveriges Ingenjörers inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/sverigespsykologforbund/inkomstforsakringen/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-56706400 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-56706400
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Psykologförbund?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Psykologförbund om du arbetar som något av följande:

 • Arbetspsykolog
 • Barnpsykolog
 • Chefspsykolog
 • Familjeterapeut
 • Neuropsykolog
 • Psykolog
 • Psykoterapeut
 • Sexolog
 • Skolpsykolog
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Psykologförbund

Omdömen (0 st)
Sveriges Psykologförbund har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Sveriges Psykologförbund
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Psykologförbund

För svenska psykologer, disputerade i pedagogik och psykologi och studerande vid psykologprogram finns fackförbundet Sveriges Psykologiförbund. Organisationen har mer än 10 000 medlemmar, bildades år 1955 och är en del av Saco, Sveriges Akademikers centralorganisation. Medlemmarna får en inkomstförsäkring som är inkluderad i medlemsavgiften. På så sätt är alla medlemmar tryggade en viss ekonomisk stabilitet vid en eventuell arbetslöshet. Förbundet ser det som deras ansvar att kunna erbjuda sina medlemmar en trygghet under perioder av arbetslöshet. 

För att omfattas av försäkringen och inte drabbas av inkomstbortfall under en ofrivillig tid av arbetslöshet måste man ha förvärvsarbetat minst 360 av de senaste 540 dagarna, varit medlem i fackförbundet i minst 360 dagar innan arbetslösheten samt vara medlem i a-kassan AEA. Sveriges Psykologiförbunds inkomstförsäkring försäkrar månatliga inkomster upp till 50 000 kronor och ger den försäkrade ersättning i högst 120 dagar, vilket motsvarar cirka ett halvår.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Psykologförbunds hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se