Sveriges Skolledarförbund inkomstförsäkring

  • Försäkrar lön på upp till 100 000 kr/mån
  • Ger ersättning i upp till 200 dagar
  • Kostar endast 80-335 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.5/5
Ersättningstid
3.5/5
Krav
4.5/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.4/5
LÄS MER & ANSÖK

Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring gör att du kan känna dig tryggare vid eventuell arbetslöshet. Inkomstförsäkringen har ett relativt högt tak för vilka inkomster som går att försäkra och dessutom ges ersättning under en förhållandevis lång period. Dock erbjuds det ingen tilläggsförsäkring och därmed ingen möjlighet att utöka skyddet. 

Sveriges Skolledarförbund riktar in sig på ledare och chefer som är aktiva inom utbildningsområdet men det finns inga särskilda krav som måste uppfyllas. Inkomstförsäkringen har dock övre åldersgräns som är något lägre än för andra inkomstförsäkringar. 

Maximal lön att försäkra

4.5/5

Med en inkomstförsäkring från Sveriges Skolledarförbund kan du försäkra inkomster upp till 70 000 kr/mån. Vid eventuell arbetslöshet kan du få ersättning på upp till 80 % av din försäkrade inkomst och därmed kan du behålla majoriteten av din tidigare lön. Sveriges Skolledarförbund erbjuder i dagsläget ingen tilläggsförsäkring men taket på 70 000 kr/mån som gäller för grundförsäkringen är en relativt hög maximal lön att försäkra. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 000 kr/mån 100 000 kr/mån

Ersättningstid

3.5/5

Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring ger ersättning i upp till 150 ersättningsdagar vid ofrivillig arbetslöshet. Det maximala antalet ersättningsdagar som de flesta a-kassor erbjuder är upp till 300 ersättningsdagar. För att få ut 80 % av din tidigare lön behöver du ersättning från både a-kassa och inkomstförsäkring. Med en inkomstförsäkring från Sveriges Skolledarförbund kan du få full ersättning i cirka hälften av den maximalt möjliga ersättningstiden. Du får alltså full ersättning från både a-kassan och inkomstförsäkringen i upp till 150 ersättningsdagar och därefter enbart ersättning från a-kassan de resterande 150 ersättningsdagarna. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 200 dagar

Krav

4.5/5

Sveriges Skolledarförbund riktar in sig på ledare och chefer som är aktiva inom utbildningsområdet. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet i fackförbundet som du i sin tur betalar en viss månadspremie för. Månadspremien är baserad på den nuvarande inkomsten och kan därför variera från person till person. För att kunna få ersättning från Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring krävs det även att du är medlem i en a-kassa. Det kan därför tillkomma en eventuell avgift till a-kassan.

Vilka krav som gäller för kunna teckna inkomstförsäkringen varierar beroende på om du är anställd eller egenföretagare/VD. Kraven motsvarar dock de krav som gäller för att teckna de flesta inkomstförsäkringar. 

Krav på dig som är anställd
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har inte har fyllt 62 år
  • Du är medlem i en a-kassa
  • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD

Support

5.0/5

För kontakt med Sveriges Skolledarförbund kan du antingen ringa, skicka ett mail, ett vanligt brev eller besöka kontoret på Vasagatan i Stockholm personligen. Supportens telefontider är vardagar kl 08:30-15:00, med viss variation under sommaren.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-56706200 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-56706200
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Skolledarförbund?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Sveriges Skolledarförbund om du arbetar som något av följande:

  • Biträdande rektor
  • Rektor
Visa fler yrken

Omdömen om Sveriges Skolledarförbund

Omdömen (0 st)
Sveriges Skolledarförbund har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Sveriges Skolledarförbund
Du måste välja ett betyg

Om Sveriges Skolledarförbund

Sveriges Skolledarförbund strävar efter att vara det ledande fackliga förbundet för ledare och chefer som är aktiva inom utbildningsområdet. De är en del av Saco och medlemmar i AkademikerAlliansen. Fackförbundet vill finnas till för sina medlemmar och skapa trygghet och professionellt stöd. Som aktiv medlem kan man få rådgivning när det kommer till karriär, arbetsmiljö, villkor, lön och avtalsregler. 

I medlemskapet ingår ekonomisk trygghet i form av en inkomstförsäkring. Försäkringen är ett komplement till a-kassans ersättning vid plötslig arbetslöshet. Det är svårt att förutse en arbetslöshet och när det händer vill man slippa ett allt för stort inkomstbortfall. Inkomstförsäkringen försäkrar löner upp till 70 000 kronor och ger utbetalning av ersättningsbelopp i max 150 dagar. 360 dagars medlemskap i fackförbundet samt i en erkänd arbetslöshetskassa krävs för att få ersättning. Upp till 80 % av medlemmens nettoinkomst blir försäkrad och betalas ut under arbetslöshet.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Sveriges Skolledarförbunds hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se