Sveriges Skolledarförbund inkomstförsäkring

4.0

Vårt omdöme om Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring

Sveriges Skolledarförbund ger dig kompletterande ersättning när du är arbetslös, oavsett vilken a-kassa du är med i. Kraven för att kunna använda försäkringen är därför inte lika höga som för en del andra fackförbund. Ett villkor som sticker ut hos Sveriges Skolledarförbund är dock att du inte omfattas av inkomstförsäkringen om du är äldre än 62 år när du går med.

Någon tilläggsförsäkring som höjer inkomsttaket finns inte. Å andra sidan är taket i grundförsäkringen ett av de högsta på marknaden, nämligen 100 000 kronor. De 150 ersättningsdagarna kan däremot utökas med tilläggsförsäkring, men inte så att det räcker för a-kassans fulla period.

Fördelar
  • Högt inkomsttak
  • Kräver ingen specifik a-kassa
Nackdelar
  • Räcker inte hela a-kassans ersättningsperiod
Gå till Sveriges Skolledarförbund

Hur hög ersättning ger Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring?

Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring ger dig upp till 80 procent av din tidigare månadslön. Det gäller upp till ett tak på 100 000 kronor i månaden. Tjänar du mer än så beräknas din ersättning utifrån den maxlönen.

Exempel: Om du har 45 500 kronor i månadslön och sedan blir arbetslös, kan du som högst få cirka 18 990 kronor i månaden från a-kassan efter skatt. Om du däremot är medlem i Sveriges Skolledarförbund får du ersättning som bättre matchar din tidigare inkomst. Då får du cirka 25 845 kronor i månaden, vilket motsvarar 80 procent av din tidigare lön efter skatt.
Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 000 kr/mån -

Hur länge får man ersättning från Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring?

Du får ersättning i högst 150 dagar från Sveriges Skolledarförbund inkomstförsäkring. Det motsvarar halva ersättningsperioden som a-kassan ger som längst.

Få ersättning fler dagar med tilläggsförsäkring

Sveriges Skolledarförbund erbjuder en frivillig tilläggsförsäkring för den som vill utöka sin inkomstförsäkring med 50 ersättningsdagar. För den behöver du betala en extra avgift, utöver medlemsavgiften till förbundet.

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 200 dagar

Vilka villkor har Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring?

Eftersom inkomstförsäkringen är en medlemsförmån hos Sveriges Skolledarförbund, behöver du bli medlem i förbundet för att omfattas. Du kan gå med om du arbetar som rektor, chef eller någon typ av ledare inom skolan.

Du behöver vara medlem i 12 månader innan du kan få ersättning vid arbetslöshet. Byter du från ett annat fackförbund med inkomstförsäkring får du räkna med den medlemstiden.

Tips! Byter du fackförbund får du ta med dig din kvalifikationstid från det förra förbundets inkomstförsäkring till den nya.

Är du äldre än 62 år när du går med i förbundet gäller inkomstförsäkringen inte dig. Om du däremot byter till Sveriges Skolledarförbund från ett annat fackförbund kan du räkna med kvalifikationstiden därifrån, och därmed söka ersättning om du är äldre än 62 år.

Inkomstförsäkringen ger ersättning när du blir ofrivilligt arbetslös, enligt samma villkor som a-kassan. Skulle du säga upp dig själv kan du därför bara få ersättning om du har godtagbara skäl till uppsägning.

Vilken a-kassa måste jag vara med i?

Det finns inget krav på någon specifik a-kassa för att Sveriges Skolledarförbunds inkomstförsäkring ska gälla dig. Huvudsaken är att du är medlem i en a-kassa över huvud taget, annars gäller inte försäkringen.

Sveriges Skolledarförbund rekommenderar dock medlemmar att gå med i Akademikernas a-kassa. Som medlem i förbundet behöver du inte fylla i antalet högskolepoäng när du söker medlemskap i den a-kassan.

Villkor för att omfattas av försäkringen
  • Medlem i Sveriges Skolledarförbund
  • Under 62 år när du går med
Villkor för att få ersättning
  • Du har haft inkomstförsäkring i minst 12 månader.
  • Du blir ofrivilligt arbetslös.
  • Du är medlem i en a-kassa och får ersättning därifrån.

Vad kostar inkomstförsäkringen från Sveriges Skolledarförbund?

Hos Sveriges Skolledarförbund betalar alla yrkesverksamma medlemmar samma avgift. I den medlemsavgiften ingår bland annat inkomstförsäkringen. Om du har tillfälligt lägre inkomst, till exempel för att du är sjukskriven eller föräldraledig, betalar du en lägre avgift.

Det tillkommer en extra avgift om du vill teckna tilläggsförsäkringen för fler ersättningsdagar.

Kontakta Sveriges Skolledarförbund

Vill du ha mer information eller använda din inkomstförsäkring hos Sveriges Skolledarförbund, ska du kontakta försäkringsbolaget If, som har hand om inkomstförsäkringen. De tar emot frågor om den specifika inkomstförsäkringen via både telefon och mejl.

Har du frågor om medlemskapet i förbundet kan du höra av dig till Sveriges Skolledarförbunds medlemsservice.

Kontaktuppgifter till If
0770-77 00 79
If: Sveriges Skolledarförbund inkomstförsäkring

Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-56706200
Twitter Gå till Twitter
Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ett omdöme

Omdömen om Sveriges Skolledarförbund

Sveriges Skolledarförbund har inga omdömen ännu