TJ inkomstförsäkring

  • Försäkrar lön på upp till 80 000 kr/mån
  • Ger ersättning i upp till 180 dagar
  • Kostar endast 240 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.0/5
Ersättningstid
5.0/5
Krav
4.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.5/5
LÄS MER & ANSÖK

TJs inkomstförsäkring gör att du kan behålla en viss del av din inkomst vid arbetslöshet. Inkomstförsäkringen täcker hyfsat höga löner och taket kan även utökas med den tilläggsförsäkring som TJ erbjuder. Ersättningstiden är också relativt bra och kan även förlängas genom tilläggsförsäkring. 

För att bli medlem i TJs inkomstförsäkring måste du uppfylla de generella krav som i princip alla inkomstförsäkringar tillämpar. Vad som utmärker TJs krav är att du måste vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA) medan många andra tillåter valfri a-kassa. 

Maximal lön att försäkra

4.0/5

Med TJ:s inkomstförsäkring kan du försäkra en månadsinkomst på upp till 50 000 kr/mån. Skulle du bli ofrivilligt arbetslös kan du med ersättning från a-kassan och TJ:s inkomstförsäkring behålla upp till 80 % av din försäkrade lön. Tjänar du mer än 50 000 kr/mån kan du välja att teckna den tilläggsförsäkring som TJ erbjuder. Med tilläggsförsäkringen går det att försäkra inkomster på upp till 80 000 kr/mån. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
50 000 kr/mån 80 000 kr/mån

Ersättningstid

5.0/5

TJ:s inkomstförsäkring ger vid ofrivillig arbetslöshet ersättning i upp till 120 ersättningsdagar. Har du dessutom tecknat tilläggsförsäkringen förlängs skyddet med 180 ersättningsdagar. Totalt kan du därmed få ersättning från inkomstförsäkringen i upp till 300 ersättningsdagar. Ersättningstiden som TJ:s inkomstförsäkring har är densamma som gäller för de flesta a-kassor. Eftersom inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till a-kassans ersättning innebär det att du med TJ:s kan få full ersättning så länge som möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
120 dagar 180 dagar

Krav

4.0/5

För att omfattas av TJ:s inkomstförsäkring räcker det att du blir medlem i fackförbundet TJ. För medlemskapet betalar du en månadspremie som baseras på din nuvarande lön och inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. För att du ska ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen krävs det att du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA). Det kan därför tillkomma en avgift till a-kassan om du väljer att teckna TJ:s inkomstförsäkring.

Inkomstförsäkringen från TJ gäller även för dig som är egenföretagare/VD. De krav du måste uppfylla för att kunna teckna inkomstförsäkringen som anställd respektive egenföretagare/VD är desamma som de krav i princip alla inkomstförsäkringar har. 

Krav på dig som är anställd
  • Du har inte har fyllt 65 år
  • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)
Krav på dig som är egenföretagare/VD
  • Du har inte har fyllt 65 år
  • Du är medlem i Akademikernas a-kassa (AEA)

Support

5.0/5

Har du frågor som rör TJs inkomstförsäkring? Kontakta i så fall din lokala TJ-förening så har de möjlighet att hjälpa dig. Kontaktuppgifter till samtliga TJs avdelningar finns på förbundets hemsida. Föredrar du att kontakta TJ via ett webbformulär finns också den möjligheten på hemsidan.

För specifika frågor gällande TJs inkomstförsäkring bör du i första hand kontakta Saco Folksam Försäkrings AB som tillhandahåller inkomstförsäkringen:

Telefontid: Måndag-fredag kl 8-16
Tel: 0770-78 20 50
E-post: kundservice@inkomstforsakring.com
Webbplats: www.inkomstforsakring.com/srat/sratinkomstforsakring/

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 08-142965 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 08-142965
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från TJ?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från TJ om du arbetar som något av följande:

Visa fler yrken

Omdömen om TJ

Omdömen (0 st)
TJ har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om TJ
Du måste välja ett betyg

Om TJ

Fackförbundet TJ är en del av Saco och specialiserade på yrkesverksamma inom transportbranschen. För att vara medlem i TJ, kort för trafik och järnväg, bör man ha utbildning samt vara verksam inom områden som järnväg, sjö- eller busstrafik. Företagsexempel är Veolia, SJ, Jernhusen och Trafikverket. Förbundet har över 4000 medlemmar och ser till att dessa är tryggade ekonomiskt vid arbetslöshet tack vare en inkomstförsäkring. 

Är man medlem i TJ samt arbetslöshetskassan AEA ingår inkomstförsäkringen i medlemskapet. För att få ersättning vid arbetslöshet måste man varit medlem i TJ plus AEA i minst 360 dagar före arbetslösheten trädde i kraft. Den som kräver ersättning måste även ha förvärvsarbetat minst 12 av de senaste gångna 18 kalendermånaderna och under den tiden arbetat minst 80 timmar per månad. TJ:s inkomstförsäkring försäkrar löner upp till 50 000 kronor och ger ersättning i ett halvår, eller 120 arbetsdagar.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till TJs hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se