Transport inkomstförsäkring

 • Försäkrar hur hög lön som helst
 • Ger ersättning i upp till 100 dagar
 • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
5.0/5
Ersättningstid
3.0/5
Krav
3.5/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.1/5
LÄS MER & ANSÖK

Transports inkomstförsäkring gör att du kan försäkra din inkomst mot eventuell arbetslöshet. Transport har inget tak för vilka inkomster som går att försäkra vilket de flesta andra inkomstförsäkringar har. Däremot är ersättningstiden ovanligt kort och det finns ingen tilläggsförsäkring som gör det möjligt att förlänga antalet ersättningsdagar. 

För att kunna teckna inkomstförsäkringen måste du uppfylla de standardkrav som många inkomstförsäkringar tillämpar. Du måste bland annat vara medlem i en valfri a-kassa. Transports inkomstförsäkring gäller inte för egenföretagare/VD. 

Maximal lön att försäkra

5.0/5

Transports inkomstförsäkring har ingen specificerad maximal lön att försäkra. Din nuvarande inkomst är den lön du försäkrar och detta utgör sedan grunden för den ersättning du får från inkomstförsäkringen vid eventuell arbetslöshet. Genom att teckna Transports inkomstförsäkring kan du behålla upp till 80 % av din tidigare lön vid ofrivillig arbetslöshet. Eftersom Transport inte har någon maximal lön att försäkra täcker inkomstförsäkringen din inkomst oavsett hur mycket du tjänar. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
- -

Ersättningstid

3.0/5

Transports inkomstförsäkring ger ersättning i upp till 100 ersättningsdagar. De inkomstförsäkringar som erbjuder flest ersättningsdagar har en ersättningstid på cirka 300 ersättningsdagar. A-kassan har även en maximal ersättningstid på 300 ersättningsdagar som till och med är lagstadgad. Den längsta period du kan få ersättning från både a-kassan och inkomstförsäkringen är därför 300 ersättningsdagar varav Transports inkomstförsäkring erbjuder en ersättningstid på cirka 1/3 av vad som är fullt möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
100 dagar -

Krav

3.5/5

Transports inkomstförsäkring ingår i medlemskap i fackförbundet Transport. För medlemskap i fackförbundet tas en viss avgift som kan variera beroende på hur mycket du tjänar. Eftersom inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till a-kassan krävs det att du är medlem i en valfri a-kassa för att kunna få ersättning från Transports inkomstförsäkring.

Inkomstförsäkringen som Transport erbjuder gäller inte för dig som är egenföretagare/VD. Den gäller däremot för anställda förutsatt att du uppfyller de standardkrav som finns för att få teckna inkomstförsäkringen. Kraven är ungefär desamma som för de flesta andra inkomstförsäkringar. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

5.0/5

Transports förbundskontor når du via telefon, mail, post fax eller helt enkelt genom att besöka kontoret på plats. Värt att notera är att dagen före röda dagar har supporten lite kortare öppettider än vanligtvis.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 010-4803000 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 010-4803000
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Transport?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Transport om du arbetar som något av följande:

 • Aviatör
 • Bantekniker
 • Besiktningsingenjör
 • Besiktningstekniker
 • Bilbärgare
 • Bildemonterare
 • Bilinspektör
 • Bilmekaniker
 • Bilplåtslagare
 • Bilrekonditionerare
 • Bilskadereparatör
Visa fler yrken

Omdömen om Transport

Omdömen (0 st)
Transport har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Transport
Du måste välja ett betyg

Om Transport

Transport, eller Transportarbetarförbundet, är ett fackförbund med över 62 000 medlemmar som är en del av LO, Landsorganisationen. Fackförbundet organiserar yrkespersoner inom en rad områden som exempelvis taxi, lager, hamnarbetare, renhållningsarbetare samt personal inom flygindustrin. Som medlem i transport får man stöd med avtal som ser till att lönen och villkoren är rätt, hem- och arbetsförsäkringar samt inkomstförsäkring. 

Inkomstförsäkringen garanterar att medlemmen får lön fast denne skulle var arbetslös. Inkomsttaket för arbetslöshetsersättning är 25 025 och tjänar man mer än det täcker försäkringen upp så att den försäkrade får ut upp till 80 % i ersättning av sin a-kassegrundande inkomst. Förutsättningarna för att omfattas av försäkringen är att man ska ha varit medlem i Transport i minst ett år samt är medlem i en a-kassa. Transports inkomstförsäkring ger månatlig ersättning i maximalt 100 dagar. Rättshjälp och konfliktersättning är andra förmåner Transport ger sina medlemmar.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Transports hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@inkomstförsäkring.se