GS Facket inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 35 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 200 dagar
 • Anpassar avgiften efter lönen
Maximal lön att försäkra
3.0/5
Ersättningstid
3.0/5
Krav
3.5/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
3.6/5
LÄS MER & ANSÖK

GS inkomstförsäkring gör att du kan behålla en del av lönen vid arbetslöshet. Det tak för maximala inkomster som går att försäkra är relativt lågt men om taket täcker din inkomst kan GS inkomstförsäkring vara ett alternativ för dig. Ersättningstiden är dock förhållandevis kort jämfört med andra inkomstförsäkringar. 

Det finns inga särskilda krav för att teckna själva inkomstförsäkringen från GS. Vad som däremot skiljer GS inkomstförsäkring från de flesta andra är att du måste vara medlem i GS a-kassa för att få rätt till ersättning. Kravet om a-kassa gäller för de flesta inkomstförsäkringar men de flesta tillåter valfri a-kassa. 

Maximal lön att försäkra

3.0/5

Inkomstförsäkringen från GS fungerar som ett komplement till den ersättning du får från a-kassan vid eventuell arbetslöshet. Med ersättning från a-kassa och inkomstförsäkringen kan du behålla upp till 80 % av din tidigare lön om du blir arbetslös. Den maximala lön du kan försäkra hos GS är 35 000 kr/mån. Tjänar du mer än så får du helt enkelt ersättning på upp till 80 % av 35 000 kr/mån. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
35 000 kr/mån -

Ersättningstid

3.0/5

Inkomstförsäkringen från GS ger dig ersättning i upp till 100 ersättningsdagar vid arbetslöshet. A-kassan ger normalt ersättning i upp till 300 ersättningsdagar och därför fungerar GS inkomstförsäkring som ett komplement de första 100 ersättningsdagarna. Därefter får du fortfarande ersättning från a-kassan i upp till 200 ersättningsdagar till. Det innebär att inkomstförsäkringen från GS ger dig fullt skydd i 1/3 av den period som är möjligt. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
200 dagar -

Krav

3.5/5

Genom att bli medlem i GS fackförbund omfattas du automatiskt av inkomstförsäkringen. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och avgiften till fackförbundet kan variera beroende på din nuvarande inkomst. GS inkomstförsäkring gäller inte för dig som är egenföretagare/VD. 

För att få ta del av ersättningen från GS inkomstförsäkring krävs det att du är medlem i GS a-kassa. Det tillkommer därför en eventuell avgift för medlemskapet i a-kassan. Utöver det har GS inga särskilda krav för medlemskap bortsett från standardkraven som de flesta inkomstförsäkringar har. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 64 år
 • Du är medlem i GS a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Godkänner ej egenföretagare eller VD.

Support

5.0/5

GS support anpassar sig efter dina behov med ombudsmän specialiserade inom olika områden. Dessa ombudsmän går att ni via e-post, brev, fax eller telefon med öppettiderna 8:30-17:30 måndag till torsdag och 8:30-14:30 på fredagar. Dessa öppettider kan variera under sommarmånaderna och under speciella högtider som påsk, midsommar och jul. GS har även politiskt sakkunniga om dina frågor skulle falla under den kategorin.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 010-4708300 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 010-4708300
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från GS Facket?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från GS Facket om du arbetar som något av följande:

 • Bokbindare
 • Finsnickare
 • Grafiker
 • Grafisk designer
 • Grafisk formgivare
 • Grafisk produktionsledare
 • Jägmästare
 • Möbelsnickare
 • Orgelbyggare
 • Skogsarbetare
 • Skogsavverkare
Visa fler yrkesområden

Omdömen om GS Facket

Omdömen (0 st)
GS Facket har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om GS Facket
Du måste välja ett betyg

Om GS Facket

GS Facket är inget gammalt fackförbund utan bildades år 2009. Organisationen är en sammanslagning av det Grafiska Fackförbundet och Skogs- och Träfacket. Fackförbundet organiserar över 50 000 yrkesverksamma medlemmar inom den grafiska branschen samt skogsbruk och träindustrin. Dagens arbetslöshetskassor garanterar en nettoutbetalning på max 14 500 kronor om man skulle bli arbetslös. Det är en summa som ofta inte räcker vid en period utan arbete och som i många fall är mindre än den månadslön man är van vid att få utbetald. Inkomstförsäkring är därför något som de flesta svenska fackförbund erbjuder sina medlemmar, och GS Facket är inget undantag. 

Via försäkringsbolaget Folksam kan GS Fackets medlemmar bli inkomstförsäkrade. För att man ska omfattas av försäkringen, och vara berättigad ersättning vid en eventuell arbetslöshet, måste man ha varit medlem i fackförbundet i minst 360 dagar utan avbrott. Inkomstförsäkringen gäller i maximalt 100 dagar.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till GS Fackets hemsida


Evelina Grenehed

Skribent

Inkomstförsäkringar
Visa fler inkomstförsäkringar