Kan Bliwa hjälpa mig med Säljarnas inkomstförsäkring?
Vem omfattas av Säljarnas inkomstförsäkring?
Kan jag välja bort Säljarnas inkomstförsäkring?
När kan jag få ersättning från Säljarnas inkomstförsäkring?
Kan jag få ersättning från Säljarnas inkomstförsäkring om jag säger upp mig själv?

Omdöme om Säljarnas inkomstförsäkring

Säljarnas inkomstförsäkring ingår i fackförbundets medlemskap, oavsett om du är anställd eller egenföretagare. Villkoren för att få ersättning är de grundläggande för fackliga inkomstförsäkringar, och det finns inga ytterligare krav som du behöver uppfylla.

De första månaderna ingår en tilläggsförsäkring med utökade ersättningsdagar, som du sedan väljer om du vill behålla eller inte. Dock är antalet dagar betydligt färre än i många andra inkomstförsäkringar, även med tillägget. Även inkomsttaket kan anpassas med en tilläggsförsäkring, för dig som behöver försäkra en högre lön. 

Hur hög ersättning kan jag få?

Du kan få 80 procent av din tidigare lön i ersättning om du blir arbetslös och har Säljarnas inkomstförsäkring. Om du tjänar mer än a-kassans tak behöver du en sådan försäkring för att få full ersättning. Säljarnas inkomstförsäkring ersätter löner på upp till 50 000 kronor i månaden.

Exempel: En lön på 50 000 kronor i månaden motsvarar ungefär 36 600 kronor efter skatt. Om du blir arbetslös får du inte mer än cirka 18 990 kronor efter skatt från a-kassan varje månad. Med Säljarnas inkomstförsäkring blir din totala ersättning i stället upp till 80 procent av lönen som ersättningen baseras på, vilket för 50 000 kronor blir ungefär 28 400 kronor efter skatt.

Få högre ersättning med tilläggsförsäkring 

Basförsäkringen som ingår i Säljarnas medlemskap räcker inte till full ersättning om du tjänar mer än 50 000 kronor i månaden. Då kan du teckna en tilläggsförsäkring som ersätter löner upp till 80 000 kronor i stället.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Hur länge får jag ersättning?

Du får ersättning i högst 60 dagar från Säljarnas inkomstförsäkring. Det motsvarar ungefär tre månaders ersättning.

Få ersättning fler dagar med tilläggsförsäkring

När du blir medlem i Säljarnas ingår ett tillägg till din inkomstförsäkring, som ger dig dubbelt så många ersättningsdagar. Detta tillägg ingår gratis dina första tre månader. Därefter får du en avi om en extra månadsavgift som du måste betala om du vill fortsätta att tjäna in månader med tilläggsförsäkringen.

Tips! Tilläggsförsäkringen med fler dagar ingår de första tre månaderna då du blir medlem. Under dessa månader behöver du alltså inte betala något extra för att tjäna in dessa månader av försäkringen.

Vad kostar Säljarnas inkomstförsäkring?

Både anställda och företagande medlemmar i Säljarnas betalar samma medlemsavgift, där inkomstförsäkringen ingår.

Du behöver även betala en medlemsavgift till en a-kassa för att inkomstförsäkringen ska gälla. Det medlemskapet ingår inte när du blir medlem i Säljarnas.

Grundförsäkring

 • Kostnad:
  299 kr/mån

Med tilläggsförsäkring

 • Extrakostnad:
  82–110 kr/mån

Vilka villkor har Säljarnas inkomstförsäkring?

Du skaffar Säljarnas inkomstförsäkring genom att gå med i fackförbundet Säljarnas. Där kan du gå med om du arbetar med försäljning eller marknadsföring, som anställd eller som företagare. Du måste vara högst 64 år när du går med för att omfattas av inkomstförsäkringen.

Sedan måste du vara medlem i minst 12 månader innan du kan ansöka om ersättning. Under den tiden får du inte ha gjort anspråk på a-kassa eller aktivitetsstöd.

Vilken a-kassa måste jag vara med i?

Du kan använda Säljarnas inkomstförsäkring oavsett vilken a-kassa du är med i. En passande a-kassa för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring är Säljarnas a-kassa.

Villkor för att få teckna

 • Medlem i Säljarnas
 • Högst 64 år

Villkor för att få ut ersättning

 • Du har haft inkomstförsäkring i minst 12 månader.
 • Du har inte fått någon a-kassa eller aktivitetsstöd under kvalifikationstiden.
 • Du är medlem i en a-kassa och får ersättning därifrån.

Omdömen om Säljarnas inkomstförsäkring

Skriv omdöme
Säljarnas har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Säljarnas att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Skribent