Unionen inkomstförsäkring

 • Försäkrar lön på upp till 150 000 kr/mån
 • Ger ersättning i upp till 200 dagar
 • Kostar endast 50-100 kr/mån
Maximal lön att försäkra
4.5/5
Ersättningstid
4.5/5
Krav
5.0/5
Support
5.0/5
Totalbetyg
4.8/5
LÄS MER & ANSÖK

Unionen inkomstförsäkring ger dig som medlem möjlighet att få upp till 80 % av din tidigare lön vid eventuell arbetslöshet. Unionens inkomstförsäkring är en av få med så pass högt ersättningstak. Ersättning ges dessutom under relativt lång ersättningstid och den kan även förlängas med tilläggsförsäkringen som Unionen erbjuder. 

För att kunna teckna Unionens inkomstförsäkring behöver du enbart uppfylla de standardkrav som de flesta inkomstförsäkringar har. Inkomstförsäkringen gäller även för dig som är egenföretagare eller VD, förutsatt att du är medlem i en svensk a-kassa.

Maximal lön att försäkra

4.5/5

Unionens inkomstförsäkring möjliggör för medlemmar att försäkra inkomster på upp till 60 000 kr/mån. Dessutom har Unionen en tilläggsförsäkring som är valfri att teckna som gör det möjligt att försäkra inkomster på upp till 150 000 kr/mån. En så pass hög lön att försäkra är ovanlig och det är i princip enbart Unionen som erbjuder ett så högt tak. Med Unionens inkomstförsäkring samt ersättning från a-kassan kan du behålla upp till 80 % av din tidigare lön vid eventuell arbetslöshet. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
60 000 kr/mån 150 000 kr/mån

Ersättningstid

4.5/5

Inkomstförsäkringen som Unionen erbjuder ger ersättning i upp till 150 ersättningsdagar vid arbetslöshet. Genom att teckna tilläggsförsäkringen går det att utöka skyddet med ytterligare 50 ersättningsdagar och totalt ger inkomstförsäkringen då ersättning i upp till 200 ersättningsdagar. 

De flesta a-kassor ger ersättning i upp till 300 ersättningsdagar, vilket även är den längsta period som det går att få ersättning från a-kassan. Med Unionens inkomstförsäkring kommer du därför få full ersättning från både inkomstförsäkringen och a-kassan i upp till 200 ersättningsdagar och därefter enbart från a-kassan de resterande dagarna. 

Grundförsäkring Med tilläggsförsäkring
150 dagar 200 dagar

Krav

5.0/5

Inkomstförsäkringen från Unionen ingår i medlemskap i fackförbundet Unionen. Genom att gå med i Unionen omfattas du automatiskt av inkomstförsäkringen. För att ha rätt till inkomstförsäkringen krävs det dock är du är medlem i en a-kassa. Unionen har inga krav på vilken a-kassa du måste gå med i men du måste vara medlem i någon.

Den inkomstförsäkring som Unionen har gäller även för dig som är egenföretagare/VD och faktum är att Unionen har en av de bästa inkomstförsäkringar för egenföretagare/VD. Du som anställds kan också teckna Unionens inkomstförsäkring och det enda som krävs är att du uppfyller de generella krav som i princip alla inkomstförsäkringar har. 

Krav på dig som är anställd
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i en a-kassa
 • Du omfattas av LAS
Krav på dig som är egenföretagare/VD
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har inte har fyllt 65 år
 • Du är medlem i en a-kassa

Support

5.0/5

Unionens support har öppet alla vardagar och du når dem via antingen e-post eller telefon. Är du osäker vem du bör kontakta finner du enkelt kontaktuppgifter till rätt person via Unionens hemsida. Unionen finns också på sociala medier där det postas branschnyheter och medlemmar bjuds in till att delta i olika diskussioner i kommentarsfälten.

Chat E-post Facebook Telefon Twitter
- Skicka e-post Gå till Facebook Ring 0770-870870 Gå till Twitter
Kanal Länk
Chat -
E-post Skicka e-post
Facebook Gå till Facebook
Telefon Ring 0770-870870
Twitter Gå till Twitter

Vem kan teckna en inkomstförsäkring från Unionen?

Du kan teckna en inkomstförsäkring från Unionen om du arbetar inom något av följande områden:

 • Administration
 • Apotek & medicin
 • Butik & dagligvaruhandel
 • Bygg & anläggning
 • Data/IT
 • Design
 • Ekonomi, bank, försäkring
 • El- & energiarbete
 • Fastighet, installation, skötsel
 • Forskning & naturvetenskap
 • Försäljning, inköp, marknadsföring
Visa fler yrkesområden

Omdömen om Unionen

Omdömen (0 st)
Unionen har inga omdömen ännu
Skriv omdöme om Unionen
Du måste välja ett betyg

Om Unionen

Unionen kan stoltsera med en av marknadens mest förmånliga inkomstförsäkringar. Denna inkomstförsäkring är ett komplement till a-kassan som möjliggör för den arbetslöse att få ut 80 procent av den lön som vederbörande erhållit under ramtiden.

Från och med den 1 januari 2012 ingår en ännu bättre inkomstförsäkring i medlemskapet i Unionen. Taket för ersättning har höjts med upp till 60 000 kronor i månaden i 150 dagar vilket är cirka 7 månader. Unionen har också höjt taket i den frivilliga delen så att du kan försäkra din inkomst ända upp till 150 000 kronor i 200 dagar vilket är lite över 9 månader totalt.

Unionen har heller ingen lägsta nivå för att få teckna en inkomstförsäkring vilket betyder att du omfattas av inkomstförsäkringen även om du tjänar under taket i a-kassan på 25 025 kr idag. Det ger dig större chans att få ersättning om du en dag skulle bli arbetslös och då har en inkomst över a-kassetaket. Sedan tidigare har Unionen också kortat ner kvalifikationstiden till 12 månader för att du ska kunna bli tryggare snabbare.

LÄS MER & ANSÖK

Du kommer direkt till Unionens hemsida