Inkomstförsäkring

Allt fler väljer att teckna en inkomstförsäkring för att skydda sin inkomst mot arbetslöshet. I en undersökning som nyligen genomfördes svarade 39 procent av deltagarna att de har en inkomstförsäkring. Förmodligen så är det till och med fler än så, eftersom att många har dålig koll på att inkomstförsäkring ingår i vissa medlemskap i fackförbund.

Tips! Att allt fler väljer att teckna en inkomstförsäkring är ett tydligt tecken på hur värdefull inkomstförsäkringen är. Har du funderat på att teckna en inkomstförsäkring bör du göra det så fort som möjligt eftersom du måste varit med i en inkomstförsäkring under en viss period innan du kan få ersättning.

Att allt fler väljer att teckna en inkomstförsäkring är egentligen ingen skräll eftersom fler och fler blir medvetna om vad en inkomstförsäkring faktiskt är. Dessutom har utbudet av inkomstförsäkringar ökat och nu finns det till och med inkomstförsäkringar för egenföretagare och även flertal privata inkomstförsäkringar för dig som inte vill vara medlem i ett fackförbund.

En inkomstförsäkring kan vara väldigt värdefull

Att det är så pass många som väljer att teckna en inkomstförsäkring visar att det är ett väldigt värdefullt beslut. Utan en inkomstförsäkring är det svårt att klara sig ekonomiskt om du skulle förlora ditt arbete. Är du varken medlem i en a-kassa eller har någon inkomstförsäkring kommer din inkomst att minska drastiskt om du förlorar ditt arbete. Det kommer då vara svårt att fokusera på att skaffa ett nytt jobb eftersom du konstant måste oroa dig för din ekonomi. Med en inkomstförsäkring får du ut 80 % av din tidigare lön om du blir arbetslös. På så sätt kan du söka nya jobb i lugn och ro utan att behöva ändra din livsstil. Tänk på att du i många fall måste ha haft din inkomstförsäkring under en viss period innan du kan få ersättning. Har du funderat på att teckna en inkomstförsäkring bör du jämföra och teckna inkomstförsäkringar så fort som möjligt, så att din inkomst faktiskt är försäkrad.

Konkurrens om arbeten ökar konstant

Med den digitala utvecklingen som finns idag kan många arbeten ersättas med datorer. Det innebär att arbetsutbudet minskar och samtidigt ökar efterfrågan på arbete allt eftersom befolkningen ökar. En av anledningarna till att fler och fler väljer att teckna en inkomstförsäkring kan därför vara för att många känner av den oroliga stämningen på arbetsmarknaden. Genom att teckna en inkomstförsäkring kan du känna dig trygg även om du skulle förlora ditt arbete.