Inkomstförsäkring

Det nya året närmar sig med storsteg och kanske har du redan börjat fundera på dina nyårslöften. Löften om förändrad livsstil och mål som ska uppfyllas under det kommande året är något som många svenskar funderar över inför ett årsskifte. Dock är det många som är dåliga på att faktiskt hålla sina nyårslöften.

Tips! Att misslyckas med nyårslöften beror ofta på att du är för fokuserad på vad du ska uppnå och inte hur du ska lyckas uppnå det.

Ett vanligt nyårslöfte är att ta större ansvar för privatekonomin, oftast för att få möjlighet att göra fler roliga saker det kommande året och för att undvika ekonomiska problem. För att hålla ett sådant löfte finns det flera knep på hur du kan spara pengar genom att minska dina utgifter. Vad som även kan vara bra att tänka på om du vill ordna upp din ekonomi inför 2017 är att det finns sätt att säkra din inkomst. Att säkra din inkomst genom en inkomstförsäkring är oerhört betryggande för dig som vill ordna upp din ekonomi. Tack vare en inkomstförsäkring behöver du inte känna dig otrygg med de oroligheter som funnits på arbetsmarknaden under 2016 och som ser ut att bli värre under det kommande året.

En inkomstförsäkring kan bli årets viktigaste investering

Hur arbetsmarknaden kommer utvecklas framöver är osäkert. En stor händelse på arbetsmarknaden under 2016 var när Ericsson meddelade att 3000 anställda skulle varslas från sina arbeten. Varslen var oroväckande för många, framför allt för de anställda som inte hade någon inkomstförsäkring. Arbetsmarknaden ser ut att fortsätta utvecklas mot det digitala vilket leder till datorer tar över allt fler arbetsuppgifter från människor. Att teckna en inkomstförsäkring är bland de viktigaste investeringar du kan göra om du vill styra upp din ekonomi inför 2017. Tänk dock på att många inkomstförsäkringar ofta har en kvalifikationstid på 12 månader. Genom att teckna en inkomstförsäkring i början av 2017 kommer din inkomst därmed vara skyddad från och med nästkommande årsskifte. Inkomstförsäkringen är därmed inte bara viktig under 2017, den är viktig från dagen du tecknar den tills du går i pension. Vill du styra upp din ekonomi och teckna en inkomstförsäkring bör du börja med att jämföra inkomstförsäkringar för att hitta det bästa alternativet för dig. 

3 enkla tips för att styra upp din ekonomi

Bortsett från att teckna en inkomstförsäkring finns det andra enkla tips hur du kan styra upp din ekonomi inför 2017. Du kan bland annat: 

  1. Sälja onödiga prylar. Att inleda det nya året med en rejäl utrensning är inte bara bra för din ekonomi utan även för ditt sinne. Sälj kläder och prylar på Tradera, Blocket eller med hjälp av Sellpy för att tjäna några slantar som du sedan kan lägga undan till exempelvis drömresan du planerat under året. 
  2. Byt gym. Att börja träna är förmodligen det allra vanligaste nyårslöftet bland svenskar. Eftersom att konkurrensen om medlemmar är så pass hög under januari sänker många gymkedjor sina priser och har specialerbjudanden. Hittar du ett bättre alternativ än ditt nuvarande gym kan det därför vara en idé att byta gym och sänka dina månadskostnader. 
  3. Se över dina försäkringar. Inkomstförsäkring och hemförsäkring är de viktigaste försäkringarna du kan ha. Resterande försäkringar kan vara värt att se över. Fundera på om försäkringen verkligen är värd priset, vilken självrisk som finns och om du faktiskt behöver försäkringen eller inte.